Tom klein Kranenberg speelde een belangrijke rol bij de winst van Vorden. Foto: PR Foto:

Vorden klaar voor derby tegen AZC

VORDEN - Zondagmiddag 22 oktober om 14.00 uur staat de derby tegen AZC uit Zutphen op het programma. Voor deze ontmoeting heeft Vorden in de afgelopen week goede resultaten behaald en is dus helemaal klaar voor de ontmoeting met de buurman uit Zutphen. Op dinsdagavond 10 oktober won Vorden 1 in de eerste ronde van de Achterhoek Cup met 6-1 van derde klasser Sportclub Groessen en afgelopen zondag won het voor de eerste keer in deze competitie door een 3-1 winst op WAVV uit Wageningen.

Met de prima winst op Sportclub Groessen, waarbij de JO19-1 (A1)-spelers Niels Rondeel en Anne Hezemans hun debuut maakten in het eerste elftal van v.v. Vorden, had het elftal van trainer Michel Feukkink het nodige vertrouwen getankt en dat was ook nodig gezien de drie voorgaande nederlagen in de competitie tegen SPERO, Voorwaarts Twello en Germania. Met 6-1 werd Sportclub Groessen verslagen en de doelpunten kwamen op naam van Ate Barendsen (3x), Frank Hiddink en Tom klein Kranenberg. Deze laatstgenoemde speler uit De Hoven begint steeds beter zijn draai te vinden bij de geel-zwarten en afgelopen zondag tegen WAVV speelde hij dan ook een belangrijke rol bij de winst van Vorden.
Het eerste kwam direct in de 10de minuut al op achterstand tegen WAVV door een ongelukkige terugspeelbal vanaf de middenlijn door Daan Horstman en de spits uit Wageningen maakte dankbaar gebruik van dit buitenkansje. Velen dachten direct dat het weer eenzelfde scenario zou worden als de voorgaande drie wedstrijden en helemaal toen in de 18de minuut WAVV uit een situatie met drie spelers tegen twee verdedigers alleen op Robin Verstege afkwamen. De keeper van Vorden hield zich keurig staande en zag in de rebound ook nog eens de bal tegen de lat aan komen. Vorden kwam met de schrik vrij en in de 30ste minuut liet de ijverige en nadrukkelijk aanwezige Tom klein Kranenberg voor het eerst van zich horen.

Vorden 1 won in eerste ronde Achterhoek Cup van Sportclub Groessen

Vanaf links draaide hij een cornerbal er in één keer in en zonder dat iemand de bal verroerde viel deze bij de tweede pal in het netje, 1-1. Nog geen vijf minuten later speelde hij wederom een belangrijke rol want een goede crossbal van Roy Böhmer werd in één keer door Tom klein Kranenberg in de lucht met binnenkant voet teruggelegd op de instormende Frank Hiddink en deze tekende eenvoudig de 2-1 aan. Met deze ruststand gingen beide ploegen de kleedkamer in en waar iedereen in de tweede helft een stormloop had verwacht van WAVV bleef Vorden vrij eenvoudig op de been. Het had in de tweede helft zelfs de betere kansen en controleerden grote gedeelten van de wedstrijd zelfs het spel door de sterk spelende middenvelders Koen Oosterhuis en Ate Barendsen. Laats genoemde kreeg direct de beste kans om de 3-1 aan te tekenen, maar hij zag zijn inzet gekeerd door de keeper. De beslissende 3-1 viel dan toch nog want in de 85ste minuut was het Koen Oosterhuis die goed werd aangespeeld door invaller Sven Mulder en met een schot met rechts werd de eindstand bepaald.

Zondag dus de wedstrijd Vorden-AZC, hopelijk kan de ploeg van Feukkink haar tweede overwinning dit seizoen bij schrijven.