Phounix, uit de as herrezen. Foto: PR
Phounix, uit de as herrezen. Foto: PR

Volgende fase onderhoud N346 Zutphen - Lochem

ZUTPHEN/LOCHEM - Dinsdag 3 oktober houdt de provincie Gelderland een inloopbijeenkomst over de werkzaamheden aan de N346. Maandag 9 oktober start de aannemer met werkzaamheden tussen de rotonde Lochem (De Beemd) en het kruispunt Larenseweg. Er komt nieuw asfalt en het kruispunt Larenseweg wordt voorbereid op de aanleg van de rondweg Lochem.

Inloopbijeenkomst
Voorafgaand aan deze werkzaamheden organiseert de provincie samen met de aannemer een inloopbijeenkomst. Tijdens de avond wordt de planning en de werkzaamheden toegelicht. De inloopbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 3 oktober van 18.30 tot 19.30 uur in De Zonnebloem in Lochem. Aanmelden voor deze bijeenkomst hoeft niet. Iedereen is welkom.

Kruispunt Larenseweg
Op het kruispunt Larenseweg legt de provincie extra rijstroken aan en plaatst nieuw verkeersregelinstallaties (moderne verkeerslichten) Vanuit de richting Zutphen komt een rechtsaf strook. Vanaf de brug over het Twentekanaal gaan straks twee rijstroken linksaf richting Lochem. Ook op de Larenseweg zelf komen extra rijstroken.

Bereikbaarheid
Tussen maandag 9 oktober en maandag 23 oktober 6.00 uur is de N346 afgesloten vanaf de rotonde de Beemd tot aan het kruispunt Larenseweg. In het weekend van 20, 21 en 22 oktober is ook het gehele kruispunt Larenseweg afgesloten. Vrachtverkeer wordt omgeleid via de A1, ander doorgaand verkeer via de Zutphenseweg door Lochem. De informatie is te vinden op www.bereikbaargelderland.nl

Groot deel onderhoud al uitgevoerd
Vanaf maart 2017 voert Aannemingsmaatschappij Van Gelder in opdracht van de provincie Gelderland groot onderhoud uit aan de N346. Het gaat om het gedeelte vanaf de Den Elterweg in Zutphen tot aan de brug over het Twentekanaal bij Lochem. Inmiddels is het asfalt op de hoofdrijbaan en de parallelweg vervangen. Er zijn werkzaamheden in de bebouwde kom van Warnsveld uitgevoerd en de kruispunten met de Kapperallee en de Almenseweg zijn aangepast.


Phoenix Live@Ideaal

ZELHEM - Woensdagavond 4 oktober staat de band 'Phoenix' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden bevraagd over hun achtergronden en aspiraties in de muziek.

Phoenix was al jaren een begrip in de Achterhoek en zelfs buiten de regio. Maar op enig moment besloten de bandleden het voor gezien te houden en ging iedereen z'n eigen weg. Nu, enkele jaren later, is de band, zoals het een 'Phoenix' betaamt, met enkele wijzigingen in de bezetting, uit zijn as herrezen en stoomt de band zich klaar voor een nieuwe gang naar het podium. Begin 2017 kwam er een frontzanger bij en dat bleek een goede zet te zijn. Qua muziekkeuze ligt de club helemaal op één lijn, waarbij alle bandleden vrij zijn om de nummers persoonlijk muzikaal te omlijsten. Daardoor, en omdat alle bandleden ook nog eens hun steentje bijdragen in de (achtergrond) zang, kan Phoenix live een breed repertoire aan het publiek laten horen.
De band werkt hard aan een comeback en heeft inmiddels een repertoire ingestudeerd, waar de liefde voor muziek vanaf spat. De presentatie bij live@Ideaal komt dan ook precies op het goede moment om te laten horen dat ze thuis horen op het regionale en wellicht landelijke podium.In Phoenix spelen Dave Bongaarts-leadzang, André Kok-gitaar, zang, Ferdinand ter Haar-toetsen, zang, Maarten Tappen-drums, zang en Wim Heerink-bas, zang.


www.ideaal.org