André van der Horst bij een door hem geplaatste keuken. Foto: Bernadet te Velthuis
André van der Horst bij een door hem geplaatste keuken. Foto: Bernadet te Velthuis Foto:

De Klussenier is dé vakman voor (ver)bouw en renovatie

WARNSVELD/ZUTPHEN – Op zoek naar een vakman voor je verbouwing? Dan ben je bij André van der Horst van De Klussenier in Warnsveld aan het juiste adres. Van renovatie en (ver)bouw van keuken, badkamer of toilet tot het plaatsen van dakramen en het herinrichten van de zolder, niets is hem te gek. Was hij een tijd geleden nog bij een familielid in Olst aan het werk, het liefst is Van Der Horst in de omgeving van Zutphen aan het klussen. "Lekker om de hoek aan het werk, dat is ideaal", zo laat hij weten.

Door Bernadet te Velthuis

Terwijl ik mij een weg baan door al het gereedschap en installatiemateriaal, legt Van der Horst net de laatste hand aan de plaatsing van de kastjes in de keuken. "Goed dat je er bent, heb ik meteen even tijd om te schaften", zegt hij met het uitzicht op een welverdiende pauze.

Een van zijn klanten uit Zutphen heeft De Klussenier gevraagd de keuken, het toilet en de badkamer onder handen te nemen. "Hoe langer ik hier aan het werk ben, hoe meer erbij komt", vertelt André van der Horst lachend. Voor André, die twaalf jaar geleden als zelfstandig ondernemer zijn bedrijf onder de franchise De Klussenier begon, zijn dit veelvoorkomende werkzaamheden.

En er is genoeg te doen, zo blijkt wanneer hij vertelt:"Ik ben nu bezig geweest met het inbouwen van de keuken en ook het installatiewerk van het gas, water en licht neem ik voor mijn rekening. Vervolgens is de renovatie van het toilet aan de beurt, waar ik een hangtoilet zal plaatsen en het tegelwerk ga aanbrengen." Een verdieping hoger, zal De Klussenier aan de slag gaan met de badkamer. "De badkamer wordt volledig gerenoveerd. Eerst dus alles eruit en daarna begin ik met het plaatsen van de badkamermeubels en het aanbrengen van het tegelwerk." Tot slot zal de vakman zich gaan richten op de zolder, een ruimte die tegenwoordig steeds meer betrokken wordt bij het huis zo blijkt. "De zolder is niet langer enkel een plek om spullen op te slaan, maar fungeert steeds vaker als een functionele ruimte van het huis. Zo zal ik op deze bovenste verdieping wanden en een dakraam plaatsen, isolatie aanbrengen en tot slot aftimmeren."

Naast bovengenoemde werkzaamheden, is het voor de klant ook mogelijk om de materialen via het klusbedrijf te regelen. Denk hierbij aan de keuken, het sanitair of de tegels. André vertelt:"Ik doe onder andere zaken met Plieger in Apeldoorn. Daar kan de klant op zijn gemak door de showroom lopen, naar wens de materialen uitzoeken of een 3D animatie bekijken van de mogelijkheden." Dat hij alleen werkt, is volgens hem een groot voordeel voor zijn klanten. "Het is prettig voor mensen om één aanspreekpunt te hebben, dit zorgt voor duidelijke communicatie", zo besluit Van der Horst.

Voor meer informatie, neem contact op of raadpleeg de website.


0575 - 529125

06 – 48957044

a.vanderhorst@klussenier.nl

Andrévanderhorst.klussenier.nl