Patricia ten Barge, Erik Brummelman en Michel Besselink introduceren volgende maand de legendarische bingo bij De Herberg. Foto: Jan Hendriksen.
Patricia ten Barge, Erik Brummelman en Michel Besselink introduceren volgende maand de legendarische bingo bij De Herberg. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

De legendarische bingo is weer terug bij De Herberg

VORDEN – Na een afwezigheid van meer dan vijftien jaar is op zaterdagavond 21 oktober de legendarische bingo weer terug bij De Herberg in Vorden.

Door Jan Hendriksen

"We gaan met deze bingo weer even terug in de tijd. We vonden het weer eens tijd worden dat er wat leuks wordt georganiseerd in de grote zaal. In het verleden vonden er vele jaren op dinsdagavond ook bingoavonden plaats bij De Herberg die destijds door de Activiteiten Commissie van voetbalvereniging Vorden onder leiding van 'mister bingo' Jan van Ark werden georganiseerd. Nu laten we die oude tijd weer herleven samen met Vordenaar Michel Besselink die vroeger de bediening deed bij de bingo. Michel beschikt over een digitaal bingo programma die hij graag bij ons wilde presenteren. En zo krijgt het initiatief een gezamenlijk karakter," zo verklaart eigenaresse Patricia ten Barge van De Herberg.

De voormalige bingoavonden van de Stichting Activiteiten Commissie VV Vorden vonden van 1980 tot 2002 wekelijks plaats. De opbrengsten werden destijds aangewend voor onder meer de nieuwbouw van de kantine en de tribune van VV Vorden op sportpark 't Grote Veld. De voormalige leden van de Activiteiten Commissie van VV Vorden onder leiding van Jan van Ark (71) zijn voor deze speciale bingo gelegenheid door De Herberg uitgenodigd om ook aanwezig te zijn.

Goed doel
De bingo op zaterdagavond 21 oktober zal in een moderne nieuwe digitale versie gepresenteerd worden met grote beeldschermen waarop de bingo ook te volgen is. In de pauzes worden er loten verkocht voor een speciale trekking. Patricia ten Barge: "Deze opbrengst gaan dan naar een goed doel of een instantie in Vorden."

Diverse prijzen, gouden jackpot en loterij

Zaterdag 21 oktober gaan de deuren van de zaal van De Herberg om 19.00 uur open, de bingo begint om 20.00 uur. Er worden acht rondes gespeeld en er zijn prachtige prijzen te winnen waar onder grote boodschappenpakketten en waardebonnen van plaatselijke ondernemers en winkeliers en vele andere prijzen inclusief de gouden jackpot van 350 euro die contact wordt uitgereikt. "De prijzen zijn ook vergelijkbaar met die uit het verleden toen er ook veel plaatselijke ondernemers bij de bingo betrokken waren", aldus Ten Barge.

Reserveren
Verder biedt De Herberg tijdens de pauze van de bingo de mogelijkheid om patat met mayo, kroketten en frikandellen te bestellen. Ook daarmee gaat men terug in de tijd toen dat ook steevast mogelijk was. De entree voor de bingo bedraagt 25 euro inclusief een een koffiemuntje voor acht speelrondes en de speciale Jackpot die gedraaid wordt. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Diegene die reserveren hebben altijd plek. Reserveren kan telefonisch. Na afloop is er een Foute Bingo Party in het cafégedeelte van De Herberg.

Het blijft niet bij deze eenmalige bingo. De Herberg wil op gezette tijden deze herhalen. Men denkt aan onder meer een Kerst- en Paaseditie.


0575 - 55 2243