Arte Duo en Henriette Feith brengen het programma 'Sax Chantant'. Foto: PR
Arte Duo en Henriette Feith brengen het programma 'Sax Chantant'. Foto: PR Foto:

Van origine Vordense sopraan te gast in de Dorpskerk

VORDEN - Op zondagmiddag 17 september, aanvang 15.30 uur is een van origine Vordense sopraan te gast: Henriette Feith, bekend van haar origineel gebrachte concerten ten behoeve van het Pinetum 'de Belten' in Vorden. Zij brengt samen met het Arte Duo, (Lineke Lever, piano, Aubrey Snell, saxofoon) ook dit keer weer een bijzonder en origineel samengesteld programma.

Klassiek, swingend, eigentijds. Dat is het repertoire dat het Arte Duo en Henriette Feith hebben uitgezocht voor het programma 'Sax Chantant'. De saxofoon speelt als een kameleon partijen die oorspronkelijk voor klarinet, viool of cello bedoeld zijn .Er klinken werken van Schubert, Poulenc, Diepenbrock, Itturalde, en de hedendaagse Nederlandse componist Joost Kleppe. Deze componeerde voor het trio liederen op teksten van Annie M.G.Schmidt.

Het Arte Duo
Samen met saxofoniste Aubrey Snell vormt Lineke het succesvolle Arte Duo, een van de meest toonaangevende piano- en saxofoonduo's van dit moment. Het Arte Duo bestaat al 16 jaar.

Pianiste Lineke Lever studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium bij pianist David Kuyken en volgde masterclasses bij Jan Wijn, Ton Hartsuiker, Martijn van den Hoek, István Párkányi en het Pianoduo Tal & Groethuijsen. In 2004 maakte Lineke haar radiodebuut in het programma 'Viertakt' van de Avro. Lineke werkte in 2014 mee aan een cd met Nocturnes van Chopin, uitgebracht bij Excellent Recordings.

Aubrey Snell studeerde klassiek saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Frank Timpe, sloot haar Master in juni 2007 cum laude af en kreeg meteen een onderscheiding voor haar theatrale originaliteit.?Haar Bachelorstudie aan het Koninklijk Conservatorium bij Leo van Oostrom en vervolgens aan het Utrechts Conservatorium bij Johan van der Linden en Willem van Merwijk werd in januari 2005 ook al cum laude afgerond. Aubrey volgde masterclasses bij saxofonisten als David Liebman, Steve Mauck, John Sampen, Philippe Geiss, Guy Goethals en Nobuya Sugawa.
Aubrey vormt samen met pianiste Lineke Lever het Arte Duo.

Sopraan Henriette Feith
Sopraan Henriette Feith studeerde solozang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Cora Canne Meijer. Zij heeft zich vanaf haar afstuderen voornamelijk toegelegd op barok, oratorium- en kamermuziek. Zij vormt al sinds haar studie een vast duo met de pianist Maurice Lammerts van Bueren. Haar affiniteit met de oude muziek blijkt, naast vele barokconcerten in binnen -en buitenland, ook uit de samenwerking met luitist David van Ooijen. In 2005 zong Henriette Feith –solistisch- bij het huwelijk van Prins Pieter-Christiaan en Anita van Eijk dat live door de NOS werd uitgezonden. Henriette Feith was jarenlang als freelancer verbonden het Amsterdam Baroque Choir, Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor. Zij is initiatiefnemer en programmeur van de vocale kamermuziekserie Music On Chairs dat in 2015 in Amersfoort van start ging.

Toegang 12 euro. Reserveren kan via de website of via de mail of telefoon.


concerten@vriendenvandedorpskerkvorden.nl

vriendenvandedorpskerkvorden.nl

0575-556381