Bezoekers en kunstenaars konden met elkaar in gesprek gaan. Foto: PR
Bezoekers en kunstenaars konden met elkaar in gesprek gaan. Foto: PR Foto:

'Verken het Onbekende' tijdens
KunstZondagVorden

VORDEN - Afgelopen zondag 11 juni werd de 43ste KunstZondagVorden warm onthaald door zowel het weer, als door de enthousiaste bezoekers. De zonkracht van 8,7 bleek een goede graadmeter te zijn voor het animo voor KunstZondagVorden. Het thema van deze KZV-editie was 'Verken het Onbekende' en dat werd door de bezoekers zeker ter harte genomen.

De aanwezigheid van kunstenaars/vormgevers op de KZV-locaties, waardoor de bezoekers de gelegenheid hebben met hen in gesprek te gaan over de kunstwerken, werkwijzen en inspiratiebronnen van de kunstenaars en in de ateliers de processen van de kunstenaars gevolgd kunnen worden, bleek ook nu weer een zeer succesvolle formule.

KunstZondagVorden met kunst die bij de beschouwer veel gespreksstof deed opwaaien, waardoor meerdere lagen van het kunstwerk ontdekt werden. Er was bijvoorbeeld grote waardering voor de ragfijne pentekeningen van Fatima Bozorgi, de speelse bouwsels van Frans Drummen, de sfeervolle en pasteus geschilderde en geabstraheerde landschappen in olieverf van Riet Brouwer en de intrigerende beelden van klei van Yvonne Halfens.

Ook veel belangstelling voor de techniek van de gelaagde glasobjecten in gefused glas van Mary Quarles van Ufford en de kleurenwereld van schilder Aaf Renkema.

Zet u 10 september alvast in uw agenda, want dan vindt de volgende KunstZondagVorden plaats.


www.kunstzondagvorden.nl