Glamping staat centraal bij Obelink tijdens de open zondag. Foto: PR
Glamping staat centraal bij Obelink tijdens de open zondag. Foto: PR Foto:

Lekker luxe kamperen staat centraal tijdens open dag

WINTERSWIJK - De megastore van Obelink is open op zondag 25 juni, met als thema 'glamping': lekker luxe kamperen. In het assortiment zijn allerlei kampeerspullen te vinden om glamp-ervaring te creëren: katoenen tenten, handige kampeermeubels en de leukste decoratie om je tent mee op te vrolijken. Deze open zondag wordt gevuld met allerlei acties en activiteiten.

Glamping is sinds een aantal jaren weer helemaal hip, het betekent letterlijk 'glamorous camping'. Het is geïnspireerd door de reistenten van koninklijke families; zij wilden op reis of tijdens de oorlog van dezelfde luxe genieten als thuis. Tegenwoordig is glamping voor iedereen mogelijk en razend populair. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een mooie katoenen saharatent , en deze volledig naar eigen stijl in te richten, kan iedereen zijn eigen glamp-ervaring creëren.

Tijdens deze open zondag zijn er leuke acties en activiteiten geregeld. Op de afdeling tuinmeubelen zijn allerlei heerlijkheden van de barbecue te proeven, van zelfgemaakte hamburgers tot gemarineerde kip tot meer lekkers. Er is verse muntthee met honing te koop voor 1,95 euro, er is een zalmmenu met frietjes en salade te koop voor 8,95 euro. In het restaurant geldt de wekkerprijs: gaat de wekker tijdens het afrekenen, dan mag men zonder te betalen doorlopen.

Obelink Vrijetijdsmarkt is op zondag 25 juni geopend van 10.00 tot 17.00 uur.


Dialectwoorden raden voor een prijsje

ZELHEM - Al sinds 2004 kunt u tijdens de uitzendingen van Ideaal Dialect op de laatste zondag van de maand meedoen aan het telefoonspel, waarbij gevraagd wordt naar de betekenis van een bijzonder woord in het Achterhoeks/Liemers dialect. Om het iets gemakkelijker te maken kunt u kiezen uit drie mogelijke oplossingen. U kunt telefonisch of via de SMS reageren. Het leuke is dat er vaak woorden aan bod komen, die menigeen al lang vergeten is. De eerste met de goede oplossing kan er ook nog een leuke prijs mee winnen.

In het programma van 25 juni zit weer vele goede dialectmuziek. Zo kunt u onder andere luisteren naar delen van het live-optreden dat Paul Mulder (met zijn vrienden) op 7 juni verzorgde voor het programma live@ideaal. Verder zitten er spreuken en gezegden in het programma en wordt er een verhaal voorgelezen in het dialect.

De uitzending van het programma Ideaal Dialect is op de zondagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur te beluisteren via de frequenties van Radio ideaal.


Geslaagd bij Modevakschool Gerdien

HENGELO - Voor de Opleiding Kleermakerspraktijk is geslaagd op 13 juni jongstleden de heer H. Chedoe uit Barchem. Hij volgde de opleiding bij Modevakschool Gerdien, aangesloten bij Modevakschool Nationaal (Haarlem).