Afbeelding
Foto:

Voor het eerst competitie op hele baan

VORDEN - Het jeugdteam bestaande uit: Kirsten van Doesburg, Maaike Saalmink, Danica Peters, Annemijn Weenk, Kris Rewinkel, Loren Sesink en Luuk Wiggers spelen voor het eerst hun competitie op de hele baan, dit doen ze met aangepaste ballen wat zo voor geschreven is door de KNLTB. Deze ballen zijn iets zachter en zorgen ervoor dat er langere punten worden gespeeld en dat de kinderen daardoor technisch netter blijven tennissen. Het team doet voor het eerst dit jaar mee op de hele baan en doen het niet onverdienstelijk. Ze staan tweede en hebben nog twee wedstrijddagen te gaan.


Na vijf wedstrijddagen bovenaan

VORDEN - Het mixjeugdteam van het Vordens Tennis Park ging begin april van start. Dit team bestaande uit Rik Limpers, Simon Beunk, Jens Sijtsma, Annelotte van Rossem, Rona Jac, Dione Bouwmeester en Tom Bouwmeester begon vol vertrouwen aan de start. Het team heeft na vijf wedstrijddagen de gedeelde eerste plek te pakken. Concurrent Delden staat op evenveel punten en deze tegenstander hebben ze ook al gehad. De uitslag was 3-3. Het hele team strijd nog twee wedstrijddagen voor het kampioenschap.


Besturenwedstrijd

VORDEN/HENGELO - Dinsdagavond 16 mei is de jaarlijks terugkerende besturenwedstrijd tussen Vorden en Hengelo gevist. Er werd gevist in de Gelderse IJssel. Er werd met twee deelnemers in een krib gevist, zowel instroom als uitstroom. Hengelo wist met vier deelnemers tegen vijf deelnemers van Vorden de overwinning duidelijk naar zich toe te trekken.

Uitslag: Hengelo 7200 gram, Vorden 3310 gram. Individuele prestaties: 1. M. Meulenbelt (Hengelo) 3160 gram, 2. R. Hissink (Hengelo) 2020 gram, 3. J. Groot Jebbink (Vorden) 1620 gram, 4. H. Doornink (Hengelo) 1520 gram, 5. B. Wassink (Vorden) 1020 gram, 6. G. Wentink (Hengelo) 500 gram, 7. R. Golstein (Vorden) 500 gram, 8. M. van Gijtenbeek (Vorden) 90 gram, 9. R. Ilbrink (Vorden) 80 gram.

De avond werd afgesloten bij de Herberg onder het genot van een heerlijke bal gehakt met brood en een drankje. Voor elke deelnemer was er door de Snoekbaars een mooi vleespakket van keurslagerij Vlogman beschikbaar gesteld.


Smartphone mee op vakantie

VORDEN - Maar hoe kunt u nu het beste uw foto's versturen tijdens uw vakantie? En hoe zit het met het dataverbruik en Wi-Fi? Kruiswerk Achterhoek organiseert in de bibliotheek een themabijeenkomst van twee uur. Daar komen naast deze onderwerpen, ook apps aan de orde. Welke apps zijn handig tijdens uw vakantie en hoe gebruik ik ze? En natuurlijk laten we zien hoe u op een eenvoudige wijze foto's naar huis kunt sturen via mail of WhatsApp.

De bijeenkomst wordt gehouden in de Bibliotheek Vorden op 15 juni van 13.00 tot 15.00 uur. Aanmelden kan via de agenda op de website. U kunt ook bellen met klantenservice 0314 333445. De kosten zijn 12,50 euro per deelnemer.


bibliotheekwestachterhoek.nl

Afbeelding