Het is de dames eindelijk gelukt een plek in de tweede klasse te bemachtigen. Foto: PR
Het is de dames eindelijk gelukt een plek in de tweede klasse te bemachtigen. Foto: PR Foto:

Volleybaldames Socii 1 promoveren naar de tweede klasse

WICHMOND - Eindelijk is het de dames van het eerste volleybalteam van volleybalvereiniging Socii te Wichmond gelukt om te promoveren naar de tweede klasse. Al jaren draaien de dames bovenin mee in de competitie, maar dit seizoen is het de dames dan toch gelukt om hun welverdiende plek in de tweede klasse te bemachtigen. Dit gebeurde op 6 mei in Winterswijk na enkele bloedstollende sets tegen overige promotiekandidaten.

Aanvankelijk leek Socii na het spelen van hun voorrondes al door te zijn naar de tweede klasse op basis van een beter puntengemiddelde, maar de organisatie besloot het nog extra spannend te maken door de teams een beslissende laatste set te laten spelen. Zowel de dames van Zelhem als Wichmond hadden dit niet aan zien komen, aangezien dit niet in de wedstrijdregels als zodanig beschreven stond. Maar er was geen ontkomen aan, er zou gespeeld worden. Het ging er nu vooral om welk team de zenuwen het best onder bedwang had en welk team hier dan ook nog bij kon presteren. Uiteindelijk trok Socii aan het langste eind. De set werd gewonnen met 15-10.

De dames van Socii hebben de dag en nacht feestend afgesloten en kijken vooruit naar een mooi volgend seizoen in de tweede klasse. De dames van dit team zijn nog op zoek naar versterking voor hun team. Socii speelt hun thuiswedstrijden op een doordeweekse avond in de hal in Wichmond. De training is op woensdagavond. Kan je leuk volleyballen en ook nog beschikbaar? Neem dan telefonisch contact op.


0575-461050