Vorden JO19-2 kampioen in hun klasse. Foto: PR
Vorden JO19-2 kampioen in hun klasse. Foto: PR Foto:

Vorden JO19-2 kampioen en Vorden 1 geen nacompetitie

VORDEN - Afgelopen zaterdag werden zowel Vorden JO13-3 (zie elders in deze editie) en Vorden JO19-2 kampioen in hun klasse. Vorden 1 speelde zondagmiddag haar laatste wedstrijd van het seizoen en had met een overwinning nog een kleine kans op deelname aan de nacompetitie door de vierde plaats te bereiken in de competitie. Uiteindelijk werd deze laatste wedstrijd tegen Varsseveld afgesloten met een 2-2 gelijkspel en zodoende komt met een keurige zesde plaats en 37 punten uit 24 wedstrijden een einde aan het tweede seizoen van v.v. Vorden in de tweede klas KNVB.

Vorden 1 begon aardig tegen Varsseveld en leek in de tiende minuut op voorsprong te komen toen een goede voorzet van Daan Horstman vanaf rechts door Frank Hiddink op zeven meter van het doel ingekopt kon worden. De spits van v.v. Vorden werd echter net voldoende gehinderd door een verdediger van Varsseveld waardoor hij de bal net niet goed genoeg kon koppen. Even later kwam Varsseveld op voorsprong met 1-0.

In de dertigste minuut werd Ate Barendsen met de rug naar het doel toe aangespeeld en met een prima eerste aanname en een aantal lichaam schijnbewegingen kon hij zichzelf vrij maken en met links uiterst koel de bal in de verre hoek plaatsen: 1-1.

Vorden 1 uitgeschakeld voor plek in nacompetitie

Vorden was weer net zover als toen het begon aan de wedstrijd en wilde in de tweede helft dan ook graag op voorsprong komen. Het drong ook meer aan en nam bij vlagen ook voorstopper Stefan Eggink mee naar voren en uit één van deze situaties werd door de scheidsrechter een verdedigende actie van Varsseveld op Stefan met een penalty bestraft. Door dit buitenkansje in tweeën te benutten zorgde Sam Abbink voor de gewenste voorsprong en had Vorden 1 de ideale stand te pakken.

Toch werd het nog 2-2 want vanuit één van de spaarzame momenten voor het doel van keeper Robin Verstege zorgde de 33-jarige spits van Varsseveld voor de gelijkmaker. In het laatste kwartier kon Vorden niet meer het gewenste aanvalsspel op de mat brengen en was juist Varsseveld nog iets sterker en kwam het een aantal keren in de gelegenheid om zelfs op voorsprong te komen. Zover kwam het allemaal niet en uiteindelijk kon een ieder met het 2-2 gelijke spel leven. Vorden 1 is daarmee uitgeschakeld voor een plek in de nacompetitie, omdat het niet meer de 4e plaats kan bereiken, en heeft zodoende met dit gelijke spel via 37 punten uit 24 wedstrijden een zesde plaats bereikt.

Vorden JO19-2 kampioen
Afgelopen zaterdag is Vorden JO19-2 kampioen geworden in haar klasse. Na 9 overwinningen volgde afgelopen zaterdag een 2-2 gelijkspel tegen de nummer twee Concordia Wehl en kon na afloop het feestje beginnen!

Voetbaldames Ratti sluiten seizoen met ruime zege af

KRANENBURG - Afgelopen woensdagavond stond al weer de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. Deo was de tegenstander waar Ratti naar toe moest. De dames hebben dit seizoen maar drie wedstrijden verloren, en één ervan was tegen Deo.

Ratti dames begonnen scherp aan de wedstrijd en zaten er goed bovenop. De bal werd lekker rondgespeeld en er ontstonden algauw kansen. Marieke Tuinman opende de score vanuit een voorzet van Els Berenpas. Ook Kim Heuvelink en Anna de Jonge wisten voor rust het doel te vinden. Deo heeft een behoorlijk snelle spits die het de verdedigers af en toe lastig maakte met haar snelheid. Uiteindelijk kwam de bal in het strafschopgebied van Ratti, de bal glipte tussen de handen van de keepster en belandde ongelukkig op het hoofd van Rachel Wichers, waarna hij in het doel rolde:1-3.

Na rust gingen de dames door met het goede veldspel. Voor rust hadden de dames al een aantal corners mogen nemen, waar de keepster van Deo telkens goed bij zat. Na rust kregen ze ook weer genoeg corners, maar nu legde Kim de bal achter de keepster, zodat die er vervolgens ingekopt of geschoten kon worden. Dit lukte drie keer na rust. Tweemaal kon Anna vanuit een corner scoren en Jessica ten Elshof eenmaal. Vanaf de flanken waren Els en Anna gevaarlijk, Els kon vanaf links de bal mooi terugleggen op Kim, die hem er strak inschoot. En Anna kon na een mooie actie vanaf rechts de bal mooi inschieten. De ene mooie aanval volgde de andere op. Esther Menkveld had op het middenveld alle ruimte om in te schuiven en kwam uiteindelijk nog tot een doelpoging. Deze werd helaas gekeerd, maar Kim reageerde direct en schoot alsnog de bal in. Eindstand 1-9.

Daarmee eindigde Ratti op een zeer verdienstelijke tweede plaats, alhoewel het team theoretisch nog kampioen kan worden als Wolfersveen 4 punten laat liggen in twee wedstrijden. Dan zou Ratti op doelsaldo kampioen zijn, met maar liefst 93 doelpunten voor en maar 19 tegen.

Dat de dames dit seizoen zo'n mooie prestatie neergezet hebben, is vooral ook te danken aan trainer/coach Bert Jan Koekenbier, van wie ze helaas afscheid gaan nemen. Hij geeft het stokje door aan Michael van Dijke, die sinds januari meedraait als trainer/coach.