Popmuziek tussen de kerkgewelven in het Martinushuus. Foto: Alice Rouwhorst
Popmuziek tussen de kerkgewelven in het Martinushuus. Foto: Alice Rouwhorst Foto:

Tempelpop doet naam eer aan

Baak – Twee avonden lang konden muziekliefhebbers genieten van pop in een verrassende locatie.

Door Alice Rouwhorst

'Het nieuw Paradiso van het Oosten' wordt het door sommigen al genoemd. Of het dat gaat worden, zal de tijd uitwijzen. Feit is dat het Martinushuus in Baak, het achterste gedeelte van de kerk in het dorp, een zeer sfeervolle locatie is voor een muziekevenement. Tijdens het kleine popfestival Tempelpop op bevrijdingsdag en de dag erna, genoten elke avond zo'n 250 bezoekers van regionale popbands. De eerste avond speelden 'Moonyard' en vervolgens 'Brood op de plank' de sterren van de hemel. De tweede avond stonden de dames van 'Infidelity 'en het duo 'Poor John' op de planken. Muziek vanaf de jaren zestig tot vandaag de dag kwam voorbij.

Pop in een gebedshuis
De sfeer zat er beide avonden goed in. Het was gezellig en gemoedelijk. Bezoekers die nog nooit in dit gedeelte van de kerk een optreden meegemaakt hadden waren zeer aangenaam verrast door de mooie ambiance. Popmuziek in een gebedshuis. Het gaat prima samen. Extra sfeer gaven de effectlichten, die hoog in de gewelven schenen. In een hoek stond de bar opgesteld. Het bier kwam voor het eerst in de kerk van het vat en niet uit de fles. Voor de ingang van de kerk stonden tenten waar onder de warme heaters gezellig gekletst werd met of zonder sigaret of een warme hap. Halverwege de eerste avond klommen de organisatoren van het kleinschalige festival, Patrick Leferink en Joost Jansen, via het donkere, smalle trapje naar boven naar het koor. Wat ze vanaf daar zagen, stemde ze tevreden. Een goed gevulde kerkvloer met blije mensen; kletsend, drinkend en sommigen dansend.

"De kerk was goed gevuld en er heerste een relaxte sfeer", blikt Leferink zondag terug. "Wij zijn heel tevreden over de opkomst en hoe het ontvangen is door het publiek. Zoals we er nu naar kijken, geven deze avonden zeker aanleiding om onze plannen voor een eventuele wintereditie verder uit te werken. Maar het is nog te vroeg om daar iets definitiefs over te kunnen zeggen. In ieder geval is deze eerste Tempelpop wat ons betreft geslaagd!"


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 4 mei werd de vijfde speelavond van de zesde en laatste ronde van de competitie van de Bridgeclub Bronkhorst gespeeld.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. Dinie Hartelman en Ruud Bijloo 63,02%, 2. Riet Botschuyver en Bert Deunk 60,31% , 3. Inge Pellenberg en Reint Pellenberg 59,79%. Lijn B. 1. Henny Deunk en Wil Matser 63,65%, 2. Jenny van Wanrooij en Wim van Wanrooij 61,56%, 3. Diny Hoftijzer en Agnes Pietersen 53,65%. Lijn C. 1. Hermien Veenhuis en Els Westerhof 68,23%, 2. Ria Jansen en Rikie Scheers 56,25% en gedeelde derde plaats Annie Hartman en Hans Jansen alsmede Ans Knaake en Leida Pennekamp met 54,69% . Op woensdag 10 mei is de slotdrive. Dit is een avond in het kader van Topintegraal. Afmelden minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via 06-25198329 of 0575-441802.