Truus Wastenecker in actie. Foto: Henk Prinsen
Truus Wastenecker in actie. Foto: Henk Prinsen Foto:

Eerste wedstrijd om Achterhoek
Bokalen in Hengelo

ACHTERHOEK - Vier Achterhoekse menverenigingen organiseren ook dit jaar weer de outdoor competitie om de Achterhoekbokalen mendressuur en vaardigheid. De eerste van vijf wedstrijden is op 20 mei in het Gelderse Hengelo en wordt georganiseerd door Menvereniging In Stap en Draf.

Op 5 juni is de tweede competitiewedstrijd in Geesteren, georganiseerd door de Hamelandse Menners. Menvereniging Onder de Zweppe ontvangt de competitierijders op 24 juni in Westendorp. De vierde wedstrijd is op 23 juli in Winterswijk en wordt georganiseerd door Menvereniging Winterswijk. Voor de finale zijn de deelnemers wederom te gast bij de Hamelandse Menners in Geesteren en wel op 9 september.

Met en zonder startpas
Menners met startpas en hobby/impuls-menners uit het hele land kunnen aan deze competitie meedoen. De wedstrijden vallen geheel onder de wedstrijdreglementen van de KNHS en tellen dan ook als zodanig mee voor puntenregistratie. De bokalen voor de mendressuur en voor de vaardigheid zijn aangeboden door de familie Middelkoop uit Doetinchem. Ter stimulering van de mensport zijn voor de hobby/impuls klasse aparte bekers beschikbaar gesteld voor de mendressuur en de vaardigheid. Dit jaar zijn er extra competitieprijzen beschikbaar gesteld. Het paardenscheerbedrijf Clip and Shine uit Klarenbeek, het bedrijf van Onne en Natasja Verheul, stelt twee paarden-/ponydekens beschikbaar. Eén voor de winnaar van de mendressuur van de startpas- en hobbyklasse en een paarden-/ponydeken voor de winnaar van de vaardigheid van de startpas- en hobbyklasse.
Daarnaast worden dit jaar voor het eerst de Hippisch Achterhoek bokaal uitgereikt. De overall winnaars van de dressuur én vaardigheid (startpas- en hobbyklasse) winnen naast deze wisselbokaal bovendien een medaille en geldprijs. Ook de nummers twee en drie in deze overall competitie winnen een medaille en geldprijs.
De competities zullen in handicap - alle klassen paarden en pony's, enkel en tweespan - worden verreden. Om voor de Achterhoekbokaal mendressuur in aanmerking te komen dienen de combinaties minimaal zes (van tien) dressuurproeven te hebben gereden. Voor de vaardigheidsbokaal dienen minimaal drie (van vijf) vaardigheidsproeven te zijn verreden. Om in aanmerking te komen voor de Hippisch Achterhoek bokaal tellen zes dressuurproeven en drie vaardigheidsproeven mee.

Deelnemers dienen zich per wedstrijd op te geven bij de desbetreffende organiserende verenigingen.


www.hippischachterhoek.nl