Prijsuitreiking van het jaarlijkse Schoolvoetbaltoernooi. Foto: PR
Prijsuitreiking van het jaarlijkse Schoolvoetbaltoernooi. Foto: PR Foto:

Wisselbeker voor basisschool de Garve

KRANENBURG - Alle vijf basisscholen binnen de voormalige gemeente Vorden waren ook dit jaar weer aanwezig op het jaarlijkse Schoolvoetbaltoernooi op de velden van sv Ratti te Kranenburg.

Totaal zestien teams speelden in vier poules wedstrijden van elk 22,5 minuut. Ieder team bestond uit acht spelers, waarvan minimaal twee meisjes, uit de groepen 6, 7 of 8. Aan het eind van de middag werden de wedstrijdpunten van de teams van iedere school bij elkaar opgeteld en weer gedeeld door het aantal teams van de school. Er werd vooraf op de scholen al fanatiek getraind en dat was tijdens de wedstrijden dan ook goed te zien, het enthousiasme straalde van de kinderen en meegekomen supporters af. De algehele leiding van deze middag was, onder begeleiding van de Toernooi Commissie sv Ratti, in handen van Esmay en Iris. Beide lopen stage op de Kraanvogel voor de opleiding sport en bewegen te Doetinchem. Medestudenten vervulden de rol van scheidsrechter, de oudervereniging van de Kraanvogel stond klaar met ranja voor de spelers terwijl leden van de TC sv Ratti in de kantine de supporters van warme koffie en thee voorzag.

Aan het eind van de middag was de uitslag als volgt: 1. De Garve, 2. de Kraanvogel, 3. de Vordering, 4. Het Hoge, 5. de Dorpsschool.