Patrick Nijenhuis start als ZZP-er in het schildersvak. Foto: Bernadet te VelthuisS
Patrick Nijenhuis start als ZZP-er in het schildersvak. Foto: Bernadet te VelthuisS Foto:

'Eindelijk weer zelf de kwast
in de hand'

VORDEN – Patrick Nijenhuis (48) uit Vorden heeft, na jaren ervaring opgedaan te hebben bij diverse schildersbedrijven, besloten voor zichzelf te beginnen als ZZP-er in het schildersvak. "Ik heb bij alle bedrijven een hoop geleerd, dat neem ik mee", zo vertelt Nijenhuis. "Het voelt prettig nu alles zelf te kunnen regelen én eindelijk weer de kwast in de hand te hebben". Maandag 10 april zal de officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel plaatsvinden en zal Nijenhuis Schilderwerken een feit zijn.

Door Bernadet te Velthuis

Al sinds zijn vijftiende is hij actief in het schildersvak en de eerste werkervaring deed Nijenhuis op bij Harmsen vakschilders in Hengelo. Later kwam hij terecht bij schildersbedrijf Peters in Vorden. "Ik had schik in mijn werk, maar het bleef maar bij die kwast. Ik wilde meer.", zo verklaart Nijenhuis zijn besluit om vervolgens als uitvoerder aan de slag te gaan bij Pardijs schilderwerken in Zutphen. Daarna deed Nijenhuis nog ervaring op bij Kamphuis in Eefde, dat tegenwoordig in Zutphen gevestigd is, en kwam tot slot in de functie van projectleider terecht bij Steenhuis schilderwerken in Zutphen, een vestiging van Rensink Totaalonderhoud. Maar Patrick Nijenhuis ontdekte dat hij na al die jaren het schilderen miste: "Ik wil zelf weer lekker schilderen, bovendien jeukte het al langer om voor mezelf te beginnen. Dus toen eind vorig jaar bleek dat het contract bij Steenhuis - Rensink niet verlengd werd, besloot ik dat dit het juiste moment was om die wens in vervulling te brengen".

De laatste tijd is Nijenhuis volop bezig geweest met de voorbereidingen om te starten als ZZP-er. Zo werd een logo ontworpen, werden diverse reclame-uitingen besteld en wordt op dit moment gewerkt aan de website. "Starten is geld uitgeven, maar nu wordt het tijd om wat te gaan verdienen", vertelt Nijenhuis lachend.

Nijenhuis Schilderwerken
Bij Nijenhuis Schilderwerken kan men terecht voor schilderwerk, beglazing, behangwerk (waaronder glasvezel- en vliesbehang), kleuradvisering en meerjaren onderhoud. Ook voor de wintermaanden zit Nijenhuis al vol ideeën voor nevenactiviteiten. "In het laagseizoen lijkt het me leuk bezig te gaan met het verbronzen van diverse materialen en het maken van hout en/of marmer imitaties. Wie weet ga ik er te zijner tijd wel workshops in geven", aldus de enthousiaste starter.

Voor meer informatie kan men telefonisch of per mail contact opnemen of de Facebookpagina en website raadplegen.


06 – 512 644 63

patrick@nijenhuisschilderwerken.nl

facebook.com/nijenhuisschilderwerken

Nijenhuisschilderwerken.nl