Afbeelding
Foto:

Kleuters mogen stemmen op De Kraanvogel

KRANENBURG - De Kraanvogel was niet alleen een stembureau voor grote mensen, ook de kleuters mochten hier voor het eerst gaan stemmen. 'Gewapend' met een zelfgemaakte stempas en ID-kaart gingen de kinderen naar het stembureau waar meester Berend hen het stembiljet gaf.

Op het stembiljet de volgende vraag: 'Wat gaan we het laatste half uur doen vandaag?'. Er kon gekozen worden uit vier activiteiten:
poffertjes eten (juf Linde), film Buurman en Buurman (juf Corry), gymmen (meester Berend) en buiten spelen ( juf Miranda).

In het stemhokje werd het stembiljet uitgevouwen, één rondje netjes met een rood potlood ingekleurd, en daarna weer keurig ingevouwen in de stembus gedeponeerd. Nadat iedereen zijn/haar stem had uitgebracht werden de stembiljetten geteld.

De grote winnaar was: juf Linde! Enkele kleuters waren teleurgesteld, maar ja: meeste stemmen gelden...


Paaseierenbeurs Reurei

LIEVELDE - In de zalen van Erve Kots aan de Eimersweg 4 in Lievelde wordt op zaterdag 25 en zondag 26 maart voor de achtste keer de paaseierenbeurs Reurei gehouden.

Ruim dertig kunstenaars uit Duitsland, België en Nederland laten de bezoekers graag zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om van een simpel ei een waar kunstwerk te maken. Honderden eieren gekleurd, beschilderd en versierd met acryl-, aquarel- of olieverf, bewerkt met natuurlijke materialen of gedecoreerd met zelfhardende klei en geen een hetzelfde. Niet alleen kan worden genoten van de fraaie handenarbeid, maar natuurlijk kan iedereen ook de trotse eigenaar worden van zo'n prachtig versierd ei. De enorme variatie aan technieken die door de deelnemers gebruikt wordt, maakt het bezoeken van de paaseierenbeurs meer dan de moeite waard.
De beurs is beide dagen geopend voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur.
Entree drie euro.


www.reurei.nl


Lentevreugde landgoed Kieftskamp

VORDEN – De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert daarom op woensdag 5 april een wandeling op landgoed Kieftskamp op zoek naar bloeiende stinzenplanten. Deze verwilderde voorjaarsbloemen komen veel voor op oude buitenplaatsen, in parken en tuinen rondom landhuizen, kastelen en oude boerderijen. Start: 14.00 uur op de parkeerplaats aan de Kieftskampweg, hoek Lieferinkweg, Vorden. Duur: 2 à 2,5 uur. Reserveren niet nodig. Voor informatie en kosten: www.glk.nl/evenementen, Wim de Vries via 06 - 17 320 363 of Evaline Demmink via 06 -50 810 105.