Vriendinnenteam start met competitie. Foto: PR
Vriendinnenteam start met competitie. Foto: PR Foto:

Veel kansen en vijf doelpunten voor Ratti dames

KRANENBURG - Afgelopen zondag 19 maart stond er voor de dames van Ratti wederom een uitwedstrijd op het programma. Om half 12 werd er afgetrapt op het kunstgrasveld van vv Ruurlo. Ruurlo is een bekende tegenstander dus het was duidelijk dat we gelijk vanaf het begin druk moesten zetten vanaf het middenveld.

Er werd veel gevoetbald op de helft van Ruurlo, er waren veel kansen maar een doelpunt bleef in de eerste 20 minuten uit. Toen was het uiteindelijk toch raak. Een mooie hoge pass van Els Berenpas belandde bij Esther Tuinman en met een lange bal in de verre hoek wist zij de score te openen. Ratti bleef aandringen en wilde graag met een grotere voorsprong de rust in. Dit lukte, want vlak voor rust was daar Anna de Jonge die een voorzet van Esther wist binnen te schieten.

Na rust duurde het wederom erg lang tot er een doelpunt viel. Ratti was de bovenliggende partij, maar het afmaken van de kansen ging erg moeizaam. Toch wist Ratti de voorsprong uit te breiden. Een bal in de kluts kwam bij Els terecht en met een mooie scheenbeenbal wist ze te scoren. Hierna kakte Ruurlo in en gelijk vanaf de aftrap wist Ratti de bal te veroveren. Na een actie van Esther kwam de bal terecht bij Jessica, zij schoot de bal van een afstand overtuigend in het doel. Ratti deed er een schepje bovenop en het was duidelijk dat deze voorsprong niet meer in gevaar kwam. Anna zorgde er zelfs nog voor dat de wedstrijd eindigde in een stand van 5-0.

Na een snelle ingooi, wist Jessica de bal perfect voor te zetten, Anna stond op de juiste plek en met een geweldige kopbal over de keeper heen, bepaalde ze zo de eindstand. Volgende week moeten de dames aan de bak, dan staat er een thuiswedstrijd tegen Diepenheim op het programma.


Dames toptennis bij VTP

VORDEN - De dames bij VTP starten met het spelen van een landelijke competitie, op de zaterdag. Lisette en Martine Dijkman zullen samen spelen met Anneleen Dijkman, Kim van Esterik, Sanne van Welij, Esther Nieuwenhuis en Tamara Mulder. Het team is een vriendinnenteam dat samen speelt op niveau 3 en 4, met uitzondering van Martine. Zij speelt niveau 2 en is voormalig top 20 speelster van Nederland. In april zijn ze te bewonderen op de Vordense Tennisbanen. Kom allen dus gezellig een kijkje nemen.


Dorpskerk Vorden, middenin het dorp

VORDEN - Deze slogan wordt steeds meer bewaarheid door alle activiteiten die de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Vorden ontplooit in het gebouw waar je in Vorden ook overdrachtelijk niet omheen kunt. Dat is alleen mogelijk geweest door de, relatief kleine, groep vrijwilligers die zich met groot enthousiasme inzetten.

Veel vrijwilligers komen voort uit de kerkelijke gemeenschap. Dat is van belang bij de 'Open Kerk', dat de openstelling van de Dorpskerk in het toeristenseizoen regelt. Maar er is veel meer. Neem de exposities en de concerten met grote producties zoals dit jaar weer op 1 april de Johannes Passion van J.S. Bach. En ook hier zijn, zoals bij de concerten, vrijwilligers voor nodig. Toezicht houden, de kassa beheren, gastheer/gastvrouw zijn, hand en spandiensten verrichten enzovoort.

De Dorpskerk kan prima nog wat extra krachten gebruiken. Kerkelijk gebonden of niet kerkelijk gebonden, dat maakt niet uit.

Gerda Ellenkamp is de coördinator van al de vrijwilligers en wil en kan er graag alles over vertellen. Neem contact met haar op voor meer informatie.


0575-552044

g.ellenkamp@gmail.com

www.vriendenvande dorpkerkvorden.nl