Roy Dommerholt wordt bedankt voor het aangaan van het sponsorschap bij v.v. Vorden. Foto: PR
Roy Dommerholt wordt bedankt voor het aangaan van het sponsorschap bij v.v. Vorden. Foto: PR Foto:

Vorden JO15-3 in het nieuw door praktijk fysiotherapie Heersink

Vorden doet goede zaken met overwinning op nummer twee

VORDEN - Vorden JO15-3 in het nieuw gestoken door sponsor praktijk fysiotherapie Heersink. Eigenaar Roy Dommerholt wordt bedankt voor het aangaan van het sponsorschap bij v.v. Vorden en de bijbehorende fraaie tenues van Vorden JO15-3, waar dus voor de komende drie jaar de naam van de praktijk fysiotherapie Heersink op zal prijken.

Eerste overwinning Vorden 1
in 2017

Na twee verliespartijen tegen SDOUC en RKZVC en vorige week het gelijke spel tegen WAVV, heeft Vorden 1 afgelopen zondag haar eerste overwinning in 2017 behaald. Tegen de runner-up Spero werd een regelmatige 2-0 zege behaald en goaltjesdief Frank Hiddink was de gevierde man bij de thuisclub aangezien hij beide treffers voor zijn rekening nam.

Vorden deed goede zaken met deze overwinning op de nummer twee van de ranglijst want door het verlies van AZC en het gelijke spel van FC Winterswijk is Vorden 1 nu gestegen naar de 6e plaats en heeft het nog maar 3 punten achterstand op de nummer drie van de ranglijst, Leones, waar men op paaszaterdag ook nog de inhaalwedstrijd tegen moet spelen.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat het deze middag een wedstrijd zou worden tussen twee verschillende speelstijlen. De ploeg uit Elst, waar de club met 1400 leden vorig seizoen kampioen was geworden in de 3e klasse D, heeft in de achterhoede enkele spelers met een goede traptechniek staan en aangezien zij ook nog eens beschikken over twee gevaarlijke, super snelle spitsen proberen zij telkens zo snel mogelijk diepte te zoeken en van daaruit de aanvallen op te zetten.

Klasseverschil was gewoonweg te groot

Vorden daarentegen probeert telkens de beide middenvelders Koen Oosterhuis en Roy Böhmer in te spelen om van daaruit linie voor linie de voorwaartsen te bereiken, en dan veelal via de zijkanten waar deze middag Ate Barendsen en Daan Horstman stonden opgesteld. In deze middag bleek al snel dat Vorden met haar spelstijl duidelijk de betere ploeg was en de voorsprong van 1-0 in de 18e minuut door Frank Hiddink na een voorzet van Daan Horstman, was dan ook verdiend te noemen.

Ook in de tweede helft bleef Vorden de ploeg die het ritme bepaalde en in een hoog tempo telkens maar weer druk zette op Spero die daardoor geen moment in de wedstrijd kwam. Ook de 2-0 kwam voort uit een voorzet van de linkerkant van Daan Horstman en in de 60e minuut was het wederom Frank Hiddink die het beslissende tikje gaf. Vorden gaf niets meer weg en moest daarvoor wel heel diep gaan, want Spero probeerde door fysieke kracht en veel inzet en beleving de wedstrijd toch nog een wending te geven, maar het klasseverschil was deze middag gewoonweg te groot want keeper Robin Verstege heeft werkelijk geen enkele redding hoeven te maken.

Komende zondag speelt Vorden 1 uit tegen AZC in Zutphen en kan het definitief over de concurrent voor de vijfde plaats heen gaan.