De racebaan is ontwikkeld voor Bronkhorst High-Tech. Foto: PR
De racebaan is ontwikkeld voor Bronkhorst High-Tech. Foto: PR

Studenten Graafschap College bouwen racebaan voor Bronkhorst High-Tech

BRONCKHORST/DOETINCHEM - Bronkhorst High-Tech BV zet zich in voor samenwerking binnen de 4 O's: Ondernemers, Overheid, Onderwijs en Onderzoek in regio Oost-Nederland. Wat onderwijs betreft komt dit onder andere tot uitdrukking in tientallen stage- en afstudeerplekken per jaar, waardoor Bronkhorst een belangrijk leerbedrijf is voor WO-, HBO- en MBO-studenten.

Recentelijk heeft een aantal studenten van het Graafschap College in opdracht van Bronkhorst een bedrijfsproject uitgevoerd als afsluitende opdracht in het laatste studiejaar. Het gaat hier om studenten Middenkader Engineering niveau 4, met het uitstroomprofiel Werktuigbouwkunde, Industrieel Design en Mechatronica. De studenten hebben een racebaan ontwikkeld op basis van lucht, die is voorzien van Bronkhorst flowmeters die de hoeveelheid lucht registreren. De deelnemers gebruiken hun eigen adem als aandrijving voor hun wagentje.

Op de Techniekdag Achterhoek 2017 in Doetinchem zal Bronkhorst met de racebaan aanwezig zijn om het principe en de techniek erachter verder toe te lichten en natuurlijk kunnen de jongeren zelf ook tegen elkaar racen. De hele dag staat in het teken van kennis maken met techniek en laten zien dat het naast interessant, ook vooral erg leuk is.