Sneek keerde huiswaarts met vijf verdiende punten. Foto: PR
Sneek keerde huiswaarts met vijf verdiende punten. Foto: PR Foto:

Dash kon niet op tegen de koploper

VORDEN - Zaterdag 4 maart mochten de dames van Dash eindelijk weer een potje volleyballen na twee weekenden vrij te zijn geweest. Er stond een grote uitdaging op het programma aangezien de koploper Sneek dames 2 op bezoek kwam in 't Jebbink. Sneek dames 2 stond 17 punten los op de nummer 2 en had dit seizoen nog maar twee wedstrijden verloren. De dames van Dash wisten dat het een zware strijd ging worden om de punten in huis te houden. Desondanks waren de Vordenaren vastberaden om er alles aan te doen om er voor te zorgen dat niet, zoals in de eerste wedstrijd tegen Sneek, alle punten naar de dames uit Friesland zouden gaan.

Vol goede moed begon Dash Dames 1 aan de wedstrijd. Aan het begin van de set wisten de Vordenaren mee te komen maar helaas kwam Sneek al snel op voorsprong. Dash keek, op een stand van 13-18, tegen een achterstand aan van vijf punten. De dames uit Vorden hadden moeite om deze achterstand te dichten wat resulteerde in een setstand van 17-25 voor Sneek. Nieuwe set nieuwe kansen. De dames van Dash wisten dat er een stap bij gezet moest worden. De tweede set werd scherp begonnen door beide teams.

Toch wist Sneek aan het begin van de set weer op een voorsprong te komen (7-11). De rood-zwarten wisten in eerste instantie dichter bij te komen (12-14), maar helaas werd de achterstand ook weer vergroot (13-17). De gehele set gingen de punten heen en weer. Aan het einde van de set wisten de dames van Dash nog goed terug te komen. Met een stand van 21-23 waren de Vordenaren erg dicht bij een setwinst, maar helaas wist Sneek op de belangrijke momenten de punten te scoren waardoor deze set met 21-25 naar Sneek ging.

Helaas was de derde set een kopie van de eerste set en ging deze, ondanks het harde werken van Vordense kant, naar Sneek dames 2. De reserves van de landskampioen waren een klasse groter dan Dash dames 1. Vanaf het begin van deze set sloegen de dames uit het Noorden al een gaatje. Deze werd niet meer gedicht door de dames uit het Achtkastelendorp. Van 8-12 ging deze set naar 9-15, 14-20 en uiteindelijk winst voor Sneek met 17-25.

Aan de vierde set maken we maar weinig woorden vuil. Sneek was beter, veel beter. Dash haalde het niveau niet meer. Sneek keerde huiswaarts met vijf verdiende punten.

Volgende week mogen de dames uit Vorden afreizen naar Wageningen om hier om 16.00 uur tegen Scylla aan te treden. Dash staat momenteel op een 8e plaats met 42 punten uit 17 wedstrijden, Scylla staat één plekje onder ons op een 9e plek met 39 punten uit 18 wedstrijden. De prognose op de Nevobo is een 3-2 winst voor Dash. Supporters zijn zeer welkom mee af te reizen!