Jaarlijks wordt een Dance Demo georganiseerd door DOG Baak. Foto: PR
Jaarlijks wordt een Dance Demo georganiseerd door DOG Baak. Foto: PR

Dance Demo met zeven verenigingen uit de regio

BAAK/WICHMOND - Zondag 12 maart houdt dans- en gymnastiekvereniging D.O.G. Baak weer haar jaarlijkse Dance Demo. Tijdens deze middag zullen er zo'n dertig dansen getoond worden in verschillende dansstijlen, zoals Jazzdance, Streetdance en Hiphop.

De dansen worden uitgevoerd door dansgroepen uit de hele regio, onder andere uit Zelhem, Halle, Eerbeek, Keijenborg, Hummelo, Lochem en Warnsveld. Natuurlijk zullen de verschillende dansgroepen van D.O.G. Baak ook hun zorgvuldig ingestudeerde dansen tonen.

Het programma begint om 13.00 uur, waarbij de jongste groepen (met kinderen in de basisschoolleeftijd) voor de pauze zullen optreden. Na de pauze zullen vooral de oudere groepen hun danskunsten vertonen aan het publiek. Het belooft een prachtig dansfestijn te worden.

De Dance Demo vindt plaats in Sporthal De Lankhorst in Wichmond aan Lankhorsterstraat 3. De entree bedraagt 3 euro voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en daarboven is de entree 5 euro. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis naar binnen. De zaal is open om 12.30 uur en het programma eindigt ongeveer om 15.30 uur.


Excursie Landgoed Hackfort

VORDEN – Sneeuwklokjes, lenteklokjes, misschien de eerste kievitsbloemen en bosanemonen. Deze en nog veel meer bloeiende stinzeplanten zijn bij Landgoed Hackfort te zien. Daarom organiseert natuurorganisatie IVN Noord-Midden Achterhoek zondagmiddag 12 maart weer een prachtige excursie op dit oude landgoed in Vorden.

Enkele jaren geleden zijn hier zo´n 200.000 bolletjes extra geplant om het landgoed in oude luister te herstellen. Zo zie je er de Baakse Beek met de watermolen, waar de molenaar nog bijna iedere zaterdag het graan maalt. Er is een koetshuis aan de rechterzijde van het kasteel dat een aantal jaren terug is omgebouwd tot horecaruimte. En er is een originele groentetuin en een boomgaard met oude rassen. De wandeling gaat ook door het boerenland met weilanden en bolle akkers, bosjes en houtsingels voor het hakhout. Vooral op deze plaatsen is een grote variatie aan flora en fauna te zien. Het landgoed is al jaren eigendom van Natuurmonumenten.

De natuurgidsen van de IVN afdeling Noord-Midden Achterhoek zullen er onderweg tijdens de wandeling veel meer over vertellen. Natuur en cultuur dus. Halverwege de excursie is er een koffie/theepauze à vijftig eurocent per persoon. Aanmelden niet nodig. Meelopen is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De excursie duurt ongeveer twee uur. Start: om 14.00 uur op de parkeerplaats van Hackfort, Baakseweg 6, Vorden. Inlichtingen via Janna Klein Willink: 0545 272944 of joh.kleinwillink@hetnet.nl.