De dames van Dash en Rivo waren aan elkaar gewaagd. Foto: PR
De dames van Dash en Rivo waren aan elkaar gewaagd. Foto: PR Foto:

Einde zegereeks Dash dames

VORDEN - Zaterdag 11 februari stond de wedstrijd tegen Rivo Rijssen dames 1 op het programma. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, want uit de vorige wedstrijd en de stand op de ranglijst bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. In de eerste helft werd er na een spannende wedstrijd met 3-2 van dit team gewonnen en dit moest minstens herhaald worden om de goede reeks voort te zetten.

In de eerste set startten beide teams met een servicefout, maar hierna werd de servicedruk opgevoerd en liep de stand de gehele set gelijk op. Zowel de rood-zwarten als de dames uit Rijssen serveerden vol risico en om en om werd er een klein gat geslagen en ook weer bijgehaald. Vanaf boven de twintig wist Rivo nog een schepje bij hun servicedruk op te doen en moest Dash helaas verstek laten gaan, 22-25.

De tweede set deden de dames uit het achtkastelendorp juist een schepje er bovenop bij hun servicedruk. Rivo had hier geen antwoord op en zo stond er al snel een stand van 7-4 en 15-10 op het scorebord. Ondanks enkele time-outs konden de dames uit Rijssen niet meer volgen. De verwachting was dat deze set met een ruime score gewonnen zou gaan. Echter moest er nog gevochten worden voor de punten aan het einde van deze set, het werd nog even spannend maar de winst was er voor de Vordenaren, 25-21.

In set drie moest deze lijn doorgezet worden. Met een mooie serviceserie van Jade Veenstra werd het gat geslagen, de tegenstander bleef echter vechten en kwam terug. Wederom waren de dames aan elkaar gewaagd. Lange rally's werden er uitgevochten, het werd een zware strijd, maar er werd als team gestreden en ook zo werd deze set binnengesleept, 25-18.

Met een 2-1 voorsprong beginnen aan de vierde set betekent nog niet dat de wedstrijd gewonnen is. Een goede start van de set was belangrijk. Carlijn Berendsen stopte een aanval van de tegenpartij met een mega killblok. Helaas werd dit punt gegeven aan de tegenpartij, omdat hij volgens de scheidsrechter buiten de lijnen viel. De gehele set bleef het weer spannend. De dames uit Rijssen waren echter net wat sterker in de eindfase en wonnen de set met 23-25.

Dit betekent het spelen van een vijfde set. Deze set wist Dash geen vuist meer te maken, de servicedruk van de tegenstander werd ze te machtig en aan het net werd er niet meer gescoord. Na het wisselen van kant op 6-8 namen de dames uit Rijssen de touwtjes in handen en wonnen de set met 9-15. Helaas hebben de Vordenaren de winst niet naar zich toe kunnen trekken en komt er een einde aan de zegereeks in 2017.

Volgende wedstrijd
De komende twee weken staan er geen wedstrijden voor Dash dames 1 op het programma. De eerstvolgende wedstrijd zal gespeeld worden tegen de huidige nummer 1 van de ranglijst, VC Sneek dames 2. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 4 maart om 17.45 uur in 't Jebbink.

'Themafeest Carnaval VOEST voorziet in andere behoefte'

VORDEN – "Ook wij betreuren de situatie rondom de dubbeling van de twee feesten, maar zijn daarnaast ook van mening dat ons themafeest 'Carnaval' een andere doelgroep aanspreekt" , zo laat Jarno Messing, voorzitter van VOEST, weten als reactie op het artikel in Contact Bronckhorst Noord van vorige week, over het gelijktijdig plaatsvinden van het Kranenburgs Carnaval in Medler en het themafeest 'Carnaval' van VOEST in sporthal 't Jebbink.

Door Bernadet te Velthuis

De voorzitter van de onlangs opgerichte stichting VOEST vervolgt: "Wij zijn van mening dat een feest met carnavalthema toch anders is dan het Kranenburgs Carnaval. Het gaat om een andere beleving en doelgroep. Ons themafeest spreek vooral jongeren van onder en rond de 20 jaar oud aan. Bovendien kunnen we uit de vele positieve reacties op de aankondiging van ons evenement concluderen dat het themafeest zeker in een behoefte voorziet. Al in aanloop naar de voorbereiding bleek dat er veel vraag naar was."

Feesten kunnen mooie aanvulling op elkaar zijn

"Gelukkig gekozen is het misschien niet", reageert Messing op de zienswijze van Stichting Kranenburgs Carnaval zoals beschreven in het artikel van vorige week. "Maar zoals eerder vermeld waren wij ons er ten tijde van de aankondiging van ons themafeest niet van bewust dat op die datum ook het Kranenburgs Carnaval plaats zou vinden."

Daarnaast verwacht de VOrdense Evenementen STichting niet dat het gelijktijdig plaatsvinden van de verschillende feesten negatieve gevolgen zal hebben voor het Kranenburgs Carnaval of het eigen themafeest , maar dat het eerder een mooie aanvulling op elkaar kan zijn omdat het in verschillende behoeftes voorziet. "Mocht anders blijken, dan is dat een leermoment voor een volgende keer. We horen als feestorganisaties tenslotte rekening met elkaar te houden, zeker in zo'n klein dorp, en staan dan ook open om het gesprek met Stichting Kranenburgs Carnaval aan te gaan om onze visie nader toe te lichten". Daaraan toevoegend: "Laten we allemaal vooral een mooi feestje gaan bouwen zaterdag 25 februari!".