Chefkok Weijers ontving verschillende prijzen bestaande uit de Gouden Koekenpan, een beker en een waardecheque. Foto: PR.
Chefkok Weijers ontving verschillende prijzen bestaande uit de Gouden Koekenpan, een beker en een waardecheque. Foto: PR. Foto:

Gouden Koekenpan voor
pannenkoekenbakker Rob Weijers

Kok De Heikamp wint het NK Pannenkoeken Bakken 2017

RUURLO - Rob Weijers van De Heikamp in Ruurlo bakte donderdag 12 januari de lekkerste, spannendste en origineelste groenten pannenkoek van Nederland en won hiermee de Gouden Koekenpan. Tijdens een spannende wedstrijd streden 15 finalisten voor de titel Nederlands Kampioen Pannenkoeken Bakken. De vierdede editie van dit Nederlands kampioenschap had als thema pannenkoeken met groenten. "En dat leverde heerlijke, spannende en soms verrassende combinaties op", aldus de vak- én kinderjury.

De professionele vakjury was unaniem in haar oordeel: "De naam van de pannenkoek - Dwars door de moestuin - maakt nieuwsgierig. Met onder meer rode biet, olifantenbonen, courgette, schorseneren en oesterzwammen is dit een prachtige invulling van het thema groenten. De verschillende ingrediënten waren qua smaak mooi in evenwicht, de pannenkoek was perfect gaar en de opmaak op het bord deed niet onder voor een sterrenrestaurant." Pannenkoekbakker Weijers ontving verschillende prijzen bestaande uit de Gouden Koekenpan, een beker en een waarde cheque besteedbaar bij Koopmans Professioneel. En hij mag zich het hele jaar Nederlands Kampioen Pannenkoeken Bakken noemen.
Het kampioenschap wordt georganiseerd door Hakvoort Professional en Koopmans Professioneel, in samenwerking met de Stichting 'De Lekkerste Wedstrijden' en de Horecava. Koopmans Professioneel verbindt zich actief aan het kampioenschap om de kennis en kunde van professioneel pannenkoek bakkend Nederland te stimuleren.

Meer informatie over het NK Pannenkoeken Bakken is te vinden op de website.


www.nkpannenkoeken.nl