Schilderij 'A new start' van Sonja Brussen. Foto: PR
Schilderij 'A new start' van Sonja Brussen. Foto: PR Foto:

Winnares Rembrandt Painting Award in De Burgerij

VORDEN - In aanwezigheid van alle vier de exposerende kunstenaars opent Galerie De Burgerij, Zutphenseweg 11, zondagmiddag 22 januari om 15.30 uur op feestelijke wijze weer de deuren voor haar winterexpositie. U bent van harte welkom. In de galerie is t/m 26 februari recent werk te bewonderen van de zeer talentvolle Lochemse kunstenares Sonja Brussen.

Sonja won in 2013 the Art in the Open contest in Ierland. In 2015 werd ze genomineerd tijdens het Noordwijk Schilderfestival en in 2016 won zij daar de Royal Talens Rembrandt Painting Award! Een niet mis te verstane prestatie. Met een uitbundige impressionistische toets schildert Sonja Brussen met geheel eigen karakter, het liefst en plein air en naar de waarneming geschilderd.

Behalve schilderijen van Sonja Brussen zijn tijdens de veelzijdige wintertentoonstelling in Galerie De Burgerij werken te zien van Henk Winkelman, Hans Hayen en van Ineke van Loenen. Van de hand van Henk Winkelman zijn abstract geometrische reliëfs te aanschouwen. Geheel in wit uitgevoerd maximaliseren ze het spel van licht. Licht èn schaduw bepalen de structuur van het reliëf, waarbij de invalshoek en de sterkte van het licht de voorstelling beïnvloeden.

In de houten sculpturen van Ineke van Loenen blijft de innerlijke vorm die het hout al van nature in zich droeg zichtbaar. Intuïtief en met respect voor intrinsieke kwaliteiten van het natuurlijke materiaal, bewerkt Ineke de 'ruwe' organische vorm en bewandelt zij de lange weg naar duurzame schoonheid en kleur.

Hans Hayen schildert sfeervolle magische werelden. Die bekrachtigt hij met realistische elementen als bloemen, landschappen en 'de bol' in verschillende gedaantes. De bol is voor Hans een element dat zuiverheid, perfectie en oneindigheid uitstraalt. Zijn werk is een wisselwerking van wegdromen in de magische wereld en het zwoegen en werken in de materie.

Natuurwandeling
Zaterdagmiddag 11 februari organiseert Galerie De Burgerij een natuurwandeling met aansluitend een (muzikale) ArtisTTable.


www.deburgerij-vorden.nl