Het Brook Duo. Foto: PR
Het Brook Duo. Foto: PR

Brook Duo in Het Kulturhus

VORDEN - Het Brook Duo treedt op zaterdag 21 januari in Het Kulturhus Vorden op met hun nieuwe 'Heimwee Theatertour'. Met deze streekproductie wil het Brook Duo een ode brengen aan hun voorouders en hun trots en dankbaarheid tonen aan de streek met haar bewoners.

Met veel nostalgie, humor, serieuze verhalen en herinneringen aan zijn Opa en Oma zal Gert Jan Oplaat de bezoekers meenemen naar zijn 'afkomst'. De verhalen worden afgewisseld met beelden, via de moderne toverlantaarn, van vroeger tot nu en natuurlijk zingt hij vele bekende Brook Duo liedjes samen met Hennie Tijink. De tour zal een feest van herkenning zijn met een lach en een traan. Gert-Jan Oplaat en Hennie Tijink zijn al 27 jaar samen onderweg met talrijke optredens in binnen en buitenland. Naast vele de optredens is het Brook Duo bekend van de succesvolle kerkentour. Dit heeft hen geïnspireerd tot de 'Heimwee Theatertour'. Kaarten zijn te reserveren via e-mail info@dorpscentrumvorden.nl of telefonisch, 0575-552722. De kosten van de kaarten in de voorverkoop zijn 10 euro per stuk, aan de zaal 12,50 euro per stuk. Meer informatie staat op de site of neem of neem even contact op. Het optreden begint om 20.00 uur, de zaal is geopend vanaf 19.00 uur.


www.kulturhusvorden.nl


Vertel me Gelre: Hoe leef ik met de menopauze?

ZUTPHEN - De menopauze (of overgang) is geen ziekte. Maar vrouwen kunnen zich er wel ziek door voelen. De overgang duurt gemiddeld tien jaar en is een belangrijke fase in het leven van een vrouw. Goede informatie en deskundige hulp kunnen een steun zijn in deze periode. Vandaar dat Gelre ziekenhuizen Zutphen op maandag 23 januari 2017 van 19.30 - 21.00 uur een speciale informatieavond organiseert over de menopauze in het restaurant van Gelre ziekenhuis Zutphen.

Drs. Esther Winkel (gynaecoloog) legt uit: 'Door de vermindering van de oestrogeenproductie verandert er tijdens de overgang veel in het vrouwelijk lichaam. Hierdoor kunnen klachten optreden, zoals onregelmatig bloedverlies, opvliegers, slecht slapen, spier- en gewrichtspijn, stemmingswisselingen, geen zin in vrijen, overgewicht, depressieve buien en hoofdpijn.'
Tijdens deze avond worden zowel de lichamelijke als de psychosociale aspecten van de overgang belicht. Sabine van den Biezenbos (voedingsdeskundige): 'Veel overgangsklachten zijn de basis voor een verstoorde stofwisseling. Met gevarieerde voeding en een andere leefstijl kunnen vrouwen deze onbalans aanpakken. Hierover zal ik adviezen en tips geven.' Miek Hidding (verpleegkundig overgangsconsulent): 'We vertellen ook meer over de lichamelijke en psychische gevolgen van de hormonale veranderingen in deze levensfase en de fase ná de overgang. Na afloop van de presentaties is er ook ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen.'

Aanmelden (verplicht) via de site.


www.gelreziekenhuizen.nl/vertelmegelre