Forse brand in woning in Vorden op Nieuwjaarsdag. Foto: GinoPress B.V.
Forse brand in woning in Vorden op Nieuwjaarsdag. Foto: GinoPress B.V.

Forse brand in woning in Vorden

VORDEN - De brandweer is zondag 1 januari uitgerukt naar het Hoetinkhof in Vorden voor een schoorsteenbrand. Bij aankomst van de brandweer bleek niet alleen brand te zijn in de schoorsteen maar ook in de woning zelf.

Er zou hout achter de kachel hebben gelegen wat in brand is geraakt. De woonkamer en de rest van de woning stonden vol rook. De woning zou net zijn verbouwd. De brandweer had het vuur snel onder controle. Stichting Salvage is ingezet voor de verdere schadeafhandeling. De kans is groot dat de bewoners de komende nacht(en) elders moeten doorbrengen.


Wildenborchse winterwandeling

WILDENBORCH - Op zondag 8 januari 2017 wordt voor de 26e keer de Wildenborchse winterwandeling gehouden. De routecommissie is er ook nu weer in geslaagd een prachtige route uit te zetten waarbij gekozen kan worden uit een korte route van ongeveer 7 kilometer en een langere versie van 14 kilometer. Onderweg worden de deelnemers getrakteerd op een glas glühwein of chocolademelk en een kop erwtensoep. En bij terugkomst in de Kapel is er een heerlijk broodje pulled pork.

De midwinterhoornblazers die elk jaar aanwezig waren met hun bijzondere klanken zijn er deze keer niet bij. Volgens aloude tradities wordt namelijk de midwinterhoorn uitsluitend geblazen vanaf de eerste adventszondag tot en met 6 januari (Driekoningen). Dit jaar zijn er twee trekzak speelsters aanwezig; Linie en Diny zorgen voor een gezellig sfeertje.

In januari 2017 is het 250 jaar geleden dat de bekende dichter en landman A.C.W. Staring werd geboren. Vanaf zijn 24e levensjaar tot zijn dood in 1840 leefde hij op de Wildenborch. Martien Leussink draagt een aantal van zijn gedichten voor.

Er zijn kosten verbonden aan deelname. Inschrijven op 8 januari in de Wildenborchse Kapel, Kapelweg 1 in Vorden tussen 11.00 uur en 13.00 uur.

reinierkleinbrinke@planet.nl