Jaren '60 en '70 muziek met No Dox in Live@Ideaal. Foto: PR
Jaren '60 en '70 muziek met No Dox in Live@Ideaal. Foto: PR

'Het begon met akoestisch oefenen in de woonkamer'

ZELHEM - Woensdagavond 4 januari staat de band 'Nodox' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur, vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentator van dienst.

Hans, gitaar, mondharmonica en zang, Jos, drums en Bert, gitaar, zang en mandoline kenden elkaar al jaren van de wielerclub ETP. Ze deelden hun liefde voor wielerport en muziek, maar speelden in verschillende bands (No-Time en de Maddoxs). 'We moeten eens wat samen gaan doen', was een mooi voornemen, maar het duurde tot 2013 voor het er van kwam. Peter, basgitaar werd er bij gevraagd en de eerste keer werd er gewoon lekker rustig akoestisch in de woonkamer geoefend. Het klikte meteen en al gauw vonden ze dat ze het plezier ook met anderen moesten delen door middel van optreden.

De band heeft inmiddels een vaste kring van trouwe fans en treedt regelmatig op in cafés, restaurants, op festivals en in kleine zaaltjes. Ook in-store optredens en huiskamerconcerten staan inmiddels bijgeschreven in de geschiedenis van 'No Dox'. Het plezier in het muziek maken, uitstralen naar het publiek is een belangrijke kwaliteit van de band en blijkt keer op keer weer heel aanstekelijk te werken.

Op het repertoire staan vooral nummers uit de '60-er en '70-er jaren. Stones, Willy DeVille, CCR, Neil Young, lekkere blues met een scheurende mondharmonica, country, rock and roll, af en toe een vleugje jazz. Gevarieerd in stijl, maar meestal wordt er wel een eigen draai aan een nummer gegeven.

Live@Ideaal
Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.