Wisselende resultaten voor handballers Quintus

HENGELO – De teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun uit- en thuiswedstrijden op zondag 10 december. Vanwege het weer werden de wedstrijden van de meiden B en de jongens B afgelast.

De D1 van Quintus begon sterk aan de thuiswedstrijd tegen Pacelli D2. De meiden raken lekker op elkaar ingespeeld. Posities worden goed overgenomen, training werpt zijn vruchten af. Ze waren te sterk voor Pacelli. Eindstand 17-5 voor Quintus.
Dames 1 speelde tegen Groessen. Beide teams gingen redelijk gelijk op. De verdediging van Quintus ging aardig goed. De schoten op doel waren echter niet altijd raak. Ruststand 9-11. In de tweede helft ging de aanval beter. De wedstrijd eindigde echter in een 15-20.
De Jongens van de C1 kregen Reflex C1 uit Varsseveld op bezoek. Ze wisten dat het een zware pot zou worden, omdat er drie B spelers in zitten. Het thuisteam heeft zich kranig geweerd tegen de veelal een kop grotere jongens. Zij lieten goede aanvallen zien. Door het klassenverschil een ruime nederlaag. Eindstand 12-35.
Quintus Heren 1 moest aantreffen tegen Heeten. Een eerste helft die gelijk op ging, maar door een mandekking te spelen werd voor rust toch een gaatje geslagen. In de tweede helft was de tegenstander op en werd er met 29-20 gewonnen.
Heren 2 speelde zondag tegen Udi 3. Quintus trotseerde de sneeuw en reisde met een minimale selectie af naar Arnhem. In de beginfase kon Quintus nog goed meekomen, maar later in de eerste helft werd het verschil in klasse en het gebrek aan wissels duidelijk. Ruststand 16-10. Ook na rust had Quintus weinig in de pap te brokkelen tegen de veteranen van Udi. Eindstand 42-22.

DVO DS1 uit vorm

HENGELO - De dames van DVO DS1 waren de klap na het verlies tegen WIK nog niet te boven, want tegen Avior DS1 uit Schalkhaar werd opnieuw van een middenmoter verloren. Lichtpuntje was de gewonnen laatste set, waardoor de schade beperkt bleef tot 1-3.

Het verhaal van de wedstrijd is snel verteld. DVO maakte dezelfde fouten als vorige week. Het spel oogde rommelig en door veel foute opslagen was er veel te weinig druk op de tegenstander. Vooral de tweede en derde set waren ver onder de maat.
In de eerste set ging de strijd nog redelijk gelijk op, maar na 19-19 scoorde Avior een aantal malen achtereen. Beslissend was een foute beslissing van de scheidsrechter, waardoor het in plaats van 21-22 plotseling 20-23 stond. Bij de eindstand van 23-25 kwam DVO daardoor net dat puntje tekort.
Daarna werd het spel slechter. Trainer Bergervoet probeerde met andere opstellingen het tij te keren, maar het werd er niet beter op. Veel doorschieters in de verdediging, te weinig druk, weinig punten met het blok, amper aanvallen door het midden en aanvallen die Avior niet echt in de problemen brachten of dikwijls uit werden geslagen. Het enige waar nog van te genieten viel, was de talentvolle nummer 2 van Avior. Met 21-25 en 19-25 was het niet eens echt spannend te noemen en daardoor kwam DVO al op een kansloze 0-3 achterstand.
In de vierde set leek het bij een 13-18 achterstand helemaal uit te draaien op een fiasco, maar aan het eind van de set wist DVO zich toch te herstellen. Langzaam werd het gat kleiner. Na de 21-23 kreeg DVO de geest en haalde met 25-23 toch de laatste set binnen.
Het was een schrale troost na opnieuw een onverwacht verlies van een middenmoter. Tegen WIK en Avior zijn negen punten verloren gegaan, waardoor de aansluiting met de top is verloren. Voor DVO is het zaak de vormcrisis snel weer te boven te komen. Voordeel is wel dat er nu vrijuit gespeeld kan worden zonder enige druk.
Voor de winterstop is er nog één kans om met een goed gevoel het jaar 2017 te eindigen. Om 13.15 uur start de uitwedstrijd tegen Dynamo Tubbergen DS2.

Stand: 1. Lutheria 10 41, 2. Halley 10 37, 3. Tornado G. 10 33, 4. DVO 10 32, 5. Avior 10 25, 6. WIK 10 23.

Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 7 december was in zaal Den Bremer de derde speelavond van de derde ronde van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt:
Lijn A. 1. An Wortel en Paul Niks 66,13%, 2. Hennie van Druten en Gonnie Hulleman 65,13%, 3. Marijke Hilderink en Emmy Stegeman 62,69%. Lijn B. 1. Diny Hoftijzer en Ab Boers 64,50%, 2. Theo Damen en Theo Schut 63,70%, 3. Jirka de Wolf en Svatja de Wolf 55,30%. Lijn C. 1. Truus Mortier en Cees Mortier 66,75%, 2. Joke Reukers en Diny Stuart 58,29%, 3. Jasper de Ronde en Bert Nijenhuis 57,50%.

Op donderdag 14 december is de vierde speelavond van de derde ronde. Afmelden minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.