De bruiden en bruidegommen werden flink aan de tand gevoeld. Foto: PR
De bruiden en bruidegommen werden flink aan de tand gevoeld. Foto: PR Foto:

Keijenborg Rocks in Keijenborg Live

KEIJENBORG - Na twee zeer geslaagde edities is besloten om ook Keijenborg Live 2018 te organiseren, en wel op zaterdag 17 maart 2018. Ditmaal met het thema Keijenborg Rocks.

De organisatie, dit jaar in handen van Joost, Emiel, René, Wieteke, Nicolien en Elze, heeft besloten om van te voren de set-list samen te stellen voor een geweldige ROCK-avond. De oefendata zijn op zondagmiddag en wel op 14 en 21 januari, 4 en 18 februari en 4 en 11 maart 2018.

Wil jij dit keer ook (weer) meedoen, ben je benieuwd of er ook nummers op de set-list staat die jij graag zou willen spelen of zingen of wil je andere informatie, schroom niet en neem dan contact op met Nicolien.


nicolienkleinbrinke@hotmail.com


Raad van Kerken Hengelo

HENGELO - 'Armoede en Rijkdom', twee woorden waar een hele wereld achter schuil kan gaan. Die vormen het thema van de eerstvolgende oecumenische noaberviering op zaterdag 18 november in het kerkje van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap aan de Banninkstraat. Met teksten, symbolen en muziek wordt daarover nagedacht in deze laagdrempelige noaberontmoeting. Aanvang 19.00 uur. Van harte welkom.


Daar komt de bruid …

TOLDIJK - En niet één maar vier, dat zal de horecagelegenheid toch niet vaak in huis hebben gehad. De bruiden kwamen op het toneel nadat hun gommen aan de tand waren gevoeld door de twee heren van De Kakelkontjes; de twee dames van de Eibergse gezelschap waren tijdens de vragenronde druk bezig om de dames in bruidstoilet te steken. Zaterdag 11 november tijdens de Zonnemiddag werden vier echtparen uit de grote groep Zonnebloem-gasten van de afdeling Steenderen e.o. uitgenodigd mee te doen met een hoe-goed-kennen-jullie-elkaar vragenspel.

'Wat is jullie trouwdatum?' De een noemde die zonder aarzelen, ook al was het 51 jaar geleden, terwijl een ander moest passen. 'Welke ondeugende dingen heb je gedaan in de verkeringstijd en doe je nu nog steeds?' De zaal wachtte in spanning de antwoorden af maar de heren bleken braaf te zijn (geweest). Een bleek echter toen, en nu nog steeds, gehaktballen uit de pan te 'stelen'. De charmante bruiden kregen dezelfde vragen voorgelegd. Het lukte de een beter dan de ander om hetzelfde antwoord te geven als hun partner eerder had gedaan. Vanzelfsprekend waren er prijzen: een pannenset, twee dakpannen wel te verstaan, een weekend; uit het cadeaupapier kwam een exemplaar van het bekende blad tevoorschijn.

Na de pauze volgden de vier Kakelkontjes elkaar in rap tempo op tijdens een playbackshow waarin talloze bekende liedjes de revue passeerden. De middag werd afgesloten met een stamppotmaaltijd.


www.zonnenbloem.nl/steenderen


Voorlichtingsavond over vuurwerkangst bij dieren

ZELHEM - Woensdag 22 november om 20.00 uur organiseert dierenartsenpraktijk Zelhem-Doetinchem-Varsseveld een voorlichtingsavond over vuurwerkangst bij dieren. Dit vindt plaats aan de Dr. Grashuisstraat 8 te Zelhem. Tijdens de lezing worden verschillende tips gegeven over hoe om te gaan met vuurwerkangst bij uw huisdier en over het toepassen van eventuele medicatie. Deelname aan deze avond is kosteloos, opgave kan t/m maandag 20 november telefonisch via 0314-363198.


Film 'De rode ballon' in Ons Huis

HENGELO - Op 23 november van 20.00 tot 22.00 uur organiseert de werkgroep Inspiratie & Ontmoeting van de gezamenlijke kerken Hengelo een filmavond met de film 'De rode ballon' met een nabespreking met Laura van Kam.

Een klein ventje bevrijdt een mooie rode ballon uit een hinderlijke lantaarnpaal en hiermee begint een wel heel bijzondere vriendschap. De ballon zweeft trouw achter de jongen aan, die hierdoor na school veel te verduren krijgt van andere kinderen die geen ballon hebben. De jongens zijn stinkend jaloers en proberen de ballon van de jongen af te pakken. De jaloersheid van de ballonloze jongens is heel begrijpelijk en men kan de film zien als de aard van de mensheid in een notendop.

Laura van Kam die de nabespreking leidt, is Geestelijk verzorger bij Gelre ziekenhuizen, gastvoorganger bij GGNet in Warnsveld en parochiemedewerker bij de parochie HH. Twaalf Apostelen. Kosten 5 euro. Informatie via f.meints@gmail.com