Trio Carmelito speelt akoestische covers
Trio Carmelito speelt akoestische covers Foto:

Activiteiten in De Kei

STEENDEREN - Stichting Welzijn Steenderen en Steenderens Belang organiseren samen een informatieavond over vluchtelingen met een status (ook wel statushouders genoemd). Het thema van deze avond is: wat maakt een vluchteling mee als hij hier in Nederland is? Deze avond wordt gehouden op maandagavond 20 november 20.00 uur in de grote zaal van De Pannevogel te Steenderen.

Het doel van de avond is ontmoeten en informeren. Eline der Weduwen van Vluchtelingenwerk Oost Nederland zal uitleg geven over de weg van aankomst in Nederland tot aan de gemeente. Wat komt daar allemaal bij kijken? Bas Heringa, participatieconsulent van het sociaal team van de gemeente Bronckhorst, zal aansluitend vertellen wat de rechten en plichten van een statushouder zijn en hoe de gemeente hen hierin ondersteunt. Ook zal de rol van 'een goede buur' aan bod komen. Wat kunt u betekenen in het integratieproces van een statushouder in uw buurt?

Uiteraard is er aan het einde van de avond ook ruimte om vragen te stellen. De grote zaal van de Pannevogel is open om 19.30. Er zal een kopje koffie klaarstaan dat is aangeboden door Steenderens Belang. Iedereen is van harte welkom.

Overige activiteiten
Noteer 26 november ook vast in de agenda! Er wordt een gezellige middag georganiseerd voor alle inwoners van Bronckhorst-West, maar in het bijzonder voor statushouders, met pepernoten bakken en Oudhollandse spelletjes. 14.30 in de Kei te Steenderen.

Zaterdag 18 november van 14.00 tot 17.30 uur organiseren Stichting Welzijn Steenderen, zorghuis NoaLies en de kinderen uit de Kei een gezellige middag in de Bongerd, waarbij eigengemaakte spullen verkocht worden zoals zelfgemaakte kaarten, lekkernijen van NoaLies en spullen van de houtbewerkers te koop worden aangeboden. Ook zijn er lekker warme wafels verkrijgbaar en het Rad van Fortuin draait weer!

Iedere vrijdagmiddag is er een inloopmiddag. U kunt tussen 14.30 en 16.30 uur gewoon eens binnen komen lopen om kennis te maken, een kop koffie te drinken en even een praatje maken.


Kerststalletjes met een verhaal

HENGELO - Op vrijdag 15 december van 16.00 tot 21.00 uur is het weer Winters Pleinenfeest in het centrum van Hengelo rondom de monumentale Remigiuskerk. Daar zal ook een collectie kerststallen te bewonderen zijn. Heeft u nog een mooie/oude/zelfgemaakte/bijzondere kerststal? Misschien met een mooi verhaal erbij?

Op vrijdag 15 december van 16.00 tot 21.00 uur zal het centrum van het dorp weer veranderen in een sfeervol en gezellig feestterrein. Thema dit jaar: Charles Dickens. Reken dus op mooie kostuums, sfeervolle kerstmuziek en natuurlijk: een kerstverhaal van Dickens zelf. De Remigiuskerk is hét hart van het dorp en daarom ook het middelpunt van het Winters Pleinenfeest. Loop er eens binnen tijdens het Pleinenfeest en bewonder de klassieke, ronde bankopstelling en de eeuwenoude fresco's.

Kerststallen gezocht
Voor de expositie van kerststallen in de kerk wordt nog gezocht naar kerststallen. Alle kerststallen zijn van harte welkom! Klein, groot, oud, nieuw, duur, exotisch, zelfgemaakt, beschadigd, zelf gerepareerd of van generatie op generatie doorgegeven.

Meld uw kerststal aan bij 0575 461915 of via vriendenhengeloseremigiuskerk@gmail.com. De organisatie haalt uw kerststal op en brengt hem een paar dagen na het Winters Pleinenfeest weer terug. Op tijd voor kerstmis!


vriendenhengelose remigiuskerk.nl

pleinenfeesthengelogld.nl


Trio Carmelita bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Woensdagavond 15 november staat 'Trio Carmelita' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De groep speelt live en de muzikanten worden bevraagd over hun roots en ambities.

Carmelita is in 2016 opgericht en bestaat uit Yvonne (zang), Johan (percussie en zang) en Gerrit (gitaar en zang). De drie muzikanten hebben vele jaren ervaring in het maken van diverse soorten muziek. Door het gebruik van drie verschillende stemmen krijgen de nummers een eigen karakter. Het repertoire bevat uiteenlopende liedjes van bekende oude klassiekers van de Beatles, Dire Straits, C.C.R., Eric Clapton en Linda Ronstadt, maar ook nummers uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw van bijvoorbeeld Madeleine Peyroux en nieuwe nummers van Claudia de Breij en Adele. Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via de website.


www.ideaal.org