Sjoerd Eskes winnaar in de N2 klasse in Hellendoorn. Foto: Henk Teerink
Sjoerd Eskes winnaar in de N2 klasse in Hellendoorn. Foto: Henk Teerink

Sjoerd Eskes pakt winst in Hellendoorn bij ONK Enduro

VORDEN/HELLENDOORN - Twee klasse overwinningen en diverse podium plaatsen behaalden diverse leden van de V.A.M.C "de Graafschaprijders" zaterdag 28 oktober bij de derde ONK Enduro van dit seizoen. De deelname van regionale rijders was beduidend minder dan vorige week in Vorden. Winst was er voor de clubleden Alex v.d. Broek en de uit Hengelo afkomstige Sjoerd Eskes in de klassen EV40 en N1.

Spanning was er voor de toppers tot en met de laatste proef. Tot die laatste proef was het verschil slechts 0.3 seconde tussen Thierry Pittens en Hans Vogels die beiden uitkomen in de E2 categorie. Thierry Pittens ging er nog één keer goed voor zitten en pakte in de eindeloos lange laatste proef 9 seconden op grootmeester Hans Vogels. Thierry won zowel z'n klasse alsmede de totale winst van alle klassen. De broer van Thierry, Wesley werd achter Hans Vogels derde. WPM KTM rijder en beste clublid in deze klasse werd Robin Nijkamp met een vijfde plaats.

Daan Bruijsten won de E1 categorie voor Bas klein Haneveld uit Vorden en Jan Willen Arendsen uit Hengelo. Bij klein Haneveld ging het niet van zelf dit keer. Hij had moeite om het tempo van Bruijsten te volgen en was daarmee niet blij na afloop. Bas liet weten dat hij er alles aan gaat doen om volgende week in Zelhem er beter bij te zitten en de afstand naar Bruijsten te gaan verkleinen. Lucas Dolfing pakte de winst in de E3 klasse ondanks dat hij op het laatst een blessure opliep. Het is nog niet duidelijk of hij volgende week kan deelnemen in Zelhem. Clubrijder Mark Wassink mocht als tweede het podium beklimmen, Bjorn Sloot werd derde.

Alex v.d. Broek was de snelste man in de EV 40, Michel Reins werd achtste en daarmee stonden er weer twee rijders van de motorclub uit Vorden in de top 10. Thijs Bulten werd net zoals vorige week in Vorden tweede in de N1 klasse achter winnaar Lars Griekspoor. Bram Bulten werd keurig zesde. Blijdschap was er voor Sjoerd Eskes die het niet gemakkelijk had onderweg. Het is niet zijn meest geliefde enduro daar in Hellendoorn. In het begin ging het niet zoals hij wilde, hij ging een paar keer onderuit. Ondanks dat zette hij wel de snelste tijden neer in zijn klasse. De overwinning kwam een beetje als een verrassing voor hem en dat maakte de blijdschap alleen maar groter.

Vordenaar Niels Beck scoorde een elfde plaats in de N3 categorie, Bart Oosting moest de strijd opgeven na de vijfde proef. Marten Zilvold reed zich keurig in de kijker met een veertiende plaats in de categorie NV50.

Zaterdag 4 november zal er rondom Zelhem de 39ste Jan van Beek-rit worden verreden. Dit is de vierde wedstrijd voor het ONK enduro kampioenschap. De Zelhemse vereniging Z.A.M.C. heeft zoals gewoonlijk weer het een en ander in petto voor zowel de rijders als het aanwezige publiek. Voor verder informatie kijk op de site.


www.zamc.nl


Open Kampioenschap van Bronckhorst bij Vogelvreugd Zelhem

BRONCKHORST/ZELHEM - Vogelvereniging Vogelvreugd Zelhem houdt op zaterdag 18 en zondag 19 november weer haar jaarlijkse vogeltentoonstelling. Net als andere jaren zijn er veel deelnemers uit de regio die strijden om het Open Kampioenschap van Bronckhorst. Inschrijven kan nog tot en met 4 november.

In verschillende hoofdgroepen, zoals kleur en postuur kanaries, tropische vogels, grasparkieten, agaporniden en grote parkieten, strijden de deelnemers dit jaar voor de zesde keer om de verenigingbokaal van Vogelvreugd Zelhem. Deze is voor de vereniging met de tien beste vogels van vijf verschillende inzenders. De tentoonstelling vindt plaats in de Oranjehof, Prinses Beatrixstraat 41 7021 CD in Zelhem.

De tentoonstelling is te bezoeken op zaterdag 18 november van 10.30 tot 20.00 uur en op zondag 19 november van 10.00 tot 16.00 uur. Er is een verkoopklasse aanwezig.

Voor inlichtingen bezoekt men de site van Vogelvreugd Zelhem, stuurt een e-mail naar j.peppelman4@chello.nl of neemt contact op met de secretaris Han Peppelman, 0314-625577 of 06-83355583. Graag tot ziens op deze tentoonstelling.


www vogelvreugd-zelhem.nl