Halloweenrit over 't Zand met fraai verkleedde paarden en ruiters. Foto: IK-Fotografie
Halloweenrit over 't Zand met fraai verkleedde paarden en ruiters. Foto: IK-Fotografie

Dracula's en heksen op paarden over 't Zand

ZELHEM/HENGELO - Herfstachtig weer in de vorm van motregen afgewisseld met een flinke bui, maar uiteindelijk toch ook nog 'gewoon' lekker de zon. Deze weersomstandigheden bleken het perfecte decor voor de eerste Halloweenrit die de Pony- en paardensportvereniging De Bronckhorster Ruitervrienden zondag 22 oktober organiseerde onder de vlag van de KNHS, Enjoy the Ride.

Kosten nog moeite werden gespaard door de Bronckhorster Ruitervrienden, die het geluk hebben veel creatieve mensen binnen hun vereniging te hebben, onder wie een aantal fotografen, freubelaars en zelfs echte grimeurs. Zo werden alle leden omgetoverd tot prachtige dracula's, heksen en andere Halloweenfiguren. Zij assisteerden waar nodig als spoken en heksen. Verder waren er langs de route Halloweenversierselen aangebracht, zoals prachtige pompoenen.
Dachten de Bronckhorster Ruitervrienden flink uitgepakt te hebben, bleek dit zeker niet overdreven te zijn in vergelijking met de deelnemers die er minstens zoveel werk van hadden gemaakt. Bijlen door de cap, messen door het hoofd van het paard, gezichten met bloederige patronen, spinnen, spookjes en prachtige heksenjurken vormden een waar schouwspel. De paarden en hun oudere en jongere ruiters waren erg koelbloedig en lieten zich niet van de wijs brengen.
Er waren zelfs deelnemers uit Uithoorn, Amstelveen, Herveld, Haaksbergen, Neede en natuurlijk uit Doetinchem en de gemeente Bronckhorst. Kortom een mooie bezetting voor een eerste Halloweenrit.

De ruiters reden een mooie tocht van een kleine twintig kilometer over 't Zand en omgeving, werden onderweg goed vertroeteld en kregen na afloop een heerlijke warme hap. Voor de kinderen was er een speciale korte route met een prachtige pauzeplek bij een mooi landgoed met een grote waterplas. Hier konden ze echte dracula- en heksenspelletjes doen. Vanwege het succes wordt volgend jaar opnieuw een Halloweenrit georganiseerd op 21 oktober 2018.


Foto's staan op Facebookpagina 'De Halloween Rit van het jaar'.