Een grote groep kinderen van Basteom genoten van de herfstinstuif. Foto: PR

Basteom in slotfase onderuit

Doesburg pakt volle winst 1-3

STEENDEREN - Basteom heeft in de thuiswedstrijd tegen sc Doesburg de tweede competitienederlaag geleden en moet daardoor voorlopig even afstand nemen van een topklassering op de ranglijst. De gasten wonnen ietwat gelukkig met 1-3.

Voorafgaande aan de wedstrijd waren er bloemen voor Bas Wiskamp, die in het korte bestaan van Basteom al weer zijn honderdste wedstrijd speelde in het eerste elftal.
Over 90 minuten gezien had Basteom zeker mogelijkheden om de 3 punten thuis te houden, maar op de beslissende momenten had Doesburg iets meer geluk bij de kansen die er over en weer waren. Daar waar Basteom op dat moment niet scoorde, deed Doesburg dat wel en uiteindelijk gaat het daarom bij voetbal. Bijkomend feit was ook nog dat Rimon Maher Matti in de 80ste minuut met een hamstring-blessure het veld moest verlaten en Basteom al drie keer had gewisseld, waardoor de laatste 10 minuten met 10 man moest worden gespeeld en de stand op dat moment nog 1-1 was.
Basteom deed dat niet goed met deze man-minder situatie, want de drang naar voren was er nog steeds, maar in de omschakeling kom je dan soms een man tekort en dat ging twee keer mis. Zowel in de 84ste als in 88ste minuut wist Doesburg hiervan te profiteren en daardoor stond er na 90 minuten een geflatteerde 1-3 eindstand op het scorebord.
De ruststand was 1-1 door doelpunten van Doesburg in de zevende minuut en Daan Tieleman voor Basteom in de vijftiende minuut.
Volgende wedstrijd is zondag 5 november, aanvang 14.00 uur, SHE - Basteom, komt allen.

Opstelling Basteom:
Timon Nijkamp, Luuk Witteveen, Ruud Hartjes, Bas Wiskamp (Luuk Willemsen), Rimon Maher Matti, Stijn Heitkönig, Cas Berns, Ries Heitkönig, Danny van Wilsem, Daan Tieleman (Daan van der Kolk), Stijn Meutstege (Quinten Bartman).

Kinderen genieten van herfstinstuif

STEENDEREN - Op woensdag 18 oktober vond bij SV Basteom in Steenderen de jaarlijkse herfstinstuif plaats. Vele kinderen, in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, genoten van deze dag. Kinderen van alle leeftijden werden gemixt in teams. Er was een parcours uitgezet met kegelvoetbal, sponsgooien, petfles schieten, fietsbandvoetbal, en nog veel meer leuke sportieve spelletjes. Uiteraard werd de middag afgesloten met een flinke partij voetbal. Tijdens deze middag is 75 euro opgehaald voor het Prinses Beatrix Fonds.

Dank aan alle vrijwilligers die deze middag tot een succes hebben gemaakt.

Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 26 oktober was in zaal Den Bremer de tweede speelavond van de tweede ronde van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. Dinie Hartelman en Ruud Bijloo 57,81%, 2. Bert Botschuyver en Harrie Pelgrom 56,25% en 3. Annelies Schröder en Jan Rondeel 54,38%. Lijn B. Gedeelde eerste plaats Irene Lichtenberg en Theo Schoenaker alsook Herman Stapelbroek en Han van Oosterbos 56,67% en 3. Leni Lamers en Tiny Kleinreesink 54,17%. Lijn C. 1. Dinie Volkers en Dick Kwakkel 66,08%, 2. Jirka de Wolf en Svatja de Wolf 65,25% en 3. Jasper de Ronde en Bert Nijenhuis 59,42%.
Op donderdag 2 november is de derde speelavond van de tweede ronde. Afmelden minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329. De speelavond van 9 november wordt verplaatst naar woensdag 8 november.