De DVO-dames zijn blij met hun overwinning op Halley. Foto: PR

DVO DS1 houdt hoofd koel in Wehlse heksenketel

HENGELO - DVO DS1 heeft een zeer knap resultaat gehaald door een zwaarbevochten 1-3 overwinning in de topper tegen Halley DS1. Vooral de manier waarop maakte indruk, omdat onder moeilijke omstandigheden toch de belangrijke vierde set werd gewonnen en daardoor tegen alle verwachtingen in ook de wedstrijd. De basis voor de winst werd in de eerste twee, heel goed gespeelde, sets gelegd.

Voorafgaand had niemand op zo'n goed resultaat gerekend. Het gepromoveerde Halley is in deze klasse de torenhoge favoriet en aan het begin van de competitie verklaarde de coach "wel even door te zullen stomen naar de tweede divisie".
De DVO-dames begonnen echter scherp aan dit duel. Lange tijd ging de eerste set gelijk op. Geleidelijk kreeg DVO in de gaten dat de tegenstander toch geen superteam was en wel degelijk fouten maakte en zwakke plekken kende. Deze werden goed opgezocht. Na de 21-21 serveerde Nina Hermans naar 21-24 en dat was het beslissende gaatje, zodat het eerste punt al binnen was met 22-25.
In de tweede set kon DVO het goede ritme vasthouden. De druk op Halley bleef hoog door direct een goede serveserie van Maika Hiddink, waardoor al een flink gat werd geslagen met 2-7, die werd uitgebouwd tot 5-11. DVO vocht voor elk punt, scoorde aanvallend goed en de harde smashes van enkele Halley-aanvallers werden soms knap gepareerd. Even kwam Halley terug tot 16-18, maar daarna kwam DVO amper nog in de problemen. Met 20-25 stond het scorebord op een verbazingwekkende 0-2 tussenstand in sets.
Het lukte niet om het hoge niveau in de derde set vast te houden. Al snel kwamen de Hengelose vrouwen op een onoverbrugbare achterstand. Pas aan het eind van de set begon het weer te lopen en eindigde de set in 25-16, waardoor de spanning terug was.
Dat was te merken in de vierde set. Halley merkte dat er misschien toch nog wat te halen was en liep na een 6-6 tussenstand uit naar 11-6. Bij DVO liepen de aanvallen niet vloeiend, maar op karakter kwam het team terug en bij 15-15 stond het weer gelijk.
In de slotfase liepen de gemoederen hoog op. DVO liep uit naar 17-23 en dat zat de Halley-coach niet lekker. Uit frustratie schoot hij eerst al een bal hoog tegen het dak, hetgeen onbestraft bleef. De spanning keerde terug, nadat de scheidsrechter geheel onterecht terugkwam op een beslissing in het voordeel voor DVO vanwege een netfout, gezien door de tweede scheidsrechter. Geen dubbel fout, maar punt voor Halley, dat plotseling vleugels kreeg en terug wist te komen. De vlam sloeg helemaal in de pan bij weer een beslissing van de scheidsrechter in het voordeel van DVO, waarna de Halley-coach weer de fout inging, protesterend het veld instormde en nog beloond werd ook. De fluitist kwam op zijn beslissing terug en gaf het punt tot verbazing van iedereen aan Halley. Ook deze actie van de coach bleef onbestraft, terwijl de scheidsrechter juist DVO-trainer Kevin Bergervoet waarschuwde dat hij het veld niet in mocht komen.
Ondanks alle tegenwerking en emoties kwam DVO weer knap op voorsprong en leek bij 23-25 het winnende punt te scoren, dat echter voor een technisch foutje werd afgekeurd, zodat het weer 24-24 stond. Halley leek te moeten winnen, maar DVO hield wederom het hoofd koel en wist onder groot gejuich van de talrijk meegekomen Hengelose supporters de set met 24-26 winnend af te sluiten. Een heel knappe overwinning.
Door de 1-3 zege blijft DVO koploper samen met Lutheria DS1, maar heeft het wel Halley op drie punten achterstand gezet. Zaterdag 4 november speelt DVO DS1 weer een derby. Om 17.45 uur staat in sporthal De Kamp de thuiswedstrijd tegen Vollverijs uit Terborg op het programma.