S.H.S. werd in het Buitencentrum verwacht voor koffie of thee met overheerlijk appelgebak. Foto: PR
S.H.S. werd in het Buitencentrum verwacht voor koffie of thee met overheerlijk appelgebak. Foto: PR Foto:

Seniorenvereniging S.H.S. genoot van een prachtige herfsttocht

HENGELO - Woensdag 18 oktober 2017 stond om 12.45 uur de touringcar klaar bij De Welkoop in Hengelo om de leden van S.H.S. op te halen voor een prachtige tocht naar de Sallandse Heuvelrug. In Toldijk werden nog wat leden opgepikt en vervolgens reed de bus langs mooie wegen naar Lochem alwaar de weg werd vervolg naar Holten. Alle passagiers konden genieten van de bomen die al zo mooi in herfstkleuren staan.

Over de Holterberg ging het richting de Sallandse Heuvelrug waar S.H.S. in het Buitencentrum werd verwacht voor koffie of thee met overheerlijk appelgebak. Na de koffie kon er een wandeling gemaakt worden om te genieten van de mooie natuur en de prachtige herfstkleuren. Hiervan werd mede dank zij het mooie weer gretig gebruik van gemaakt. Rond half vier vertrok de bus van de Sallandse Heuvelrug om wederom via een mooie route naar Gelselaar te rijden waar S.H.S. werd verwacht bij museumboerderij Erve Brooks. Daar kon op het terras een drankje en / of iets lekkers genuttigd worden. Iedereen verbaasde zich er over dat je op 18 oktober 2017 nog lekker buiten op het terras kon zitten. Na het bezoek aan Erve Brooks reed de bus weer terug naar Hengelo en Toldijk.
Onderweg konden de mensen nog genieten van een prachtige zonsondergang en om 18.30 uur was de eindbestemming bereikt.

S.H.S. kan terug kijken op een bijzonder mooie tocht en mede dank zij het mooie weer op een zeer geslaagde en gezellige middag. Volgende bijeenkomst van S.H.S. is op woensdagmiddag 25 oktober bij Wolbrink in Hengelo. Deze middag wordt verzorgd door dhr. Eppink uit Steenderen met verhalen en vertellingen in Achterhoeks dialect en deze middag wordt afgesloten met een bingo. Aanvang 14.00 uur.

Wilt u kennis maken met S.H.S.? Kom dan eens vrijblijvend kijken bij één van de bijeenkomsten.


DCH doet zichzelf tekort

HENGELO - In de vierde ronde van de Gelderse bondscompetitie ontving het eerste van DCH in de hoofdklasse WDV uit Winterswijk. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en hebben al vaak in de regionale klasse tegen gespeeld.

En net zoals tegen Wageningen leek het voor DCH goed te gaan. Maar ook dit keer gingen de gebroeders Vos de mist in. Jaap had al lange tijd een goede positie op bord maar speelde dat totaal verkeerd uit waarvan zijn tegenstander gretig profiteerde. Harry had een klassieke stand wat hard op remise leek af te gaan alleen, hij zag een meerslag finesse over het hoofd. DCH stond met 0-4 achter. Invaller Jan Luiten had zich bijna een doorbraak geforceerd toen hij nog een zetje van zijn tegenstander miste en op een schijf achter kwam toch hield hij een redelijke positie en speelde remise. Jan Bosch deed het invaller eveneens prima en had zelfs een overwinning 'in zijn hand' , maar het liep uit op remise. Aan de eerste drie borden speelde Dinant Spieker, Gerben te Raa en Ben Okken gelijkwaardige remises en zodoende kwam DCH niet meer van de achterstand af. Rodier Evers zorgde nog wel voor een mooi behaalde tegentreffer en bracht de eindstand daarmee op 7-9 in het voordeel van WDV.

Onderlinge competitie zesde ronde: Tonny Hoebink - Gerrit Halfman: 1-1. Wim Sloetjes - Gerrit Kreunen: 0-2. Henk Lansink-Gerrit Hulshof: 2-0. Erik Brummelman - Wim Eijkelkamp: 1-1.

Standen
Groep A: 1. Jan Bosch 2-3 en 2. Harry Vos 2-3. Groep B: Gerrit Kreunen 3-5, 2. Henk Lansink 4-6, 3. Jan Luiten 3-5 en 4. Erik Brummelman 3-5.

Deze week speelt DCH 2 in Aalten tegen ADC en een week later mag DCH 1 weer aantreden in Harderwijk tegen DCH. DCH speelt elke donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Informatie via H.Vos (461113) of dch-hengelo.geldersedambond.nL