Down the Hatch. Foto: PR
Down the Hatch. Foto: PR Foto:

Down the Hatch bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Woensdagavond 18 oktober staat de band 'Down the Hatch' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden door de presentator bevraagd over hun muzikale roots en aspitaties.

Down the Hatch begon in 2008 als 'Daalse Band' om mee te doen aan het songfestival dat door de oranjevereniging van Barlo werd georganiseerd voor de Aaltense buurtschappen. Het klikte zo goed tussen de bandleden dat er nu, 9 jaar later, nog steeds een band is die vol enthousiasme wekelijks repeteert en een aantal keer per jaar optreedt. Omdat de bezetting in de jaren wel een paar keer veranderde, besloten de muzikanten om de naam 'Daalse Band' te wijzigen in Down the Hatch.

DTH is qua leeftijdsopbouw van de leden een heel gemengd gezelschap en dat is terug te horen in het repertoire, waarin iedereen wel iets van zijn/haar generatie voorbij hoort komen. Vanaf begin 2017 speelt de band in de huidige bezetting. Het repertoire is compleet om een avondvullend programma te bieden met verschillende stijlen. Van rustig beginnen met een semi-akoestische set tot een avondje keihard rocken. Daarbij komen nummers van De Dijk tot Lady Gaga, van Golden Earring tot Sass Jordan en van Normaal tot Muse voorbij.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via de website.


www.ideaal.org