Het beheer en de vrijwilligers van Dorpshuis de Horst Keijenborg zijn in het nieuw gestoken. Foto: PR
Het beheer en de vrijwilligers van Dorpshuis de Horst Keijenborg zijn in het nieuw gestoken. Foto: PR Foto:

Nieuwe exposanten gezocht voor bibliotheek Hengelo

HENGELO - Vanaf de maand december is er in de bibliotheek Hengelo weer gelegenheid tot het inrichten van een expositie.

Het kan gaan om schilderijen, tekeningen, foto's, collages, wandkleden, merklappen, kortom alles waar iemand zijn of haar creativiteit in heeft uitgeleefd. Een mooie manier om het werk wat meer bekendheid geven, en de bibliotheek wordt leuk aangekleed voor de klanten. Wie interesse heeft, stuurt een mail met gegevens naar e.de.ruiter@bibliotheekwestachterhoek.nl. Dan volgt zo spoedig mogelijk een reactie.


Nieuwe kleding voor beheer en vrijwilligers Dorpshuis de Horst

KEIJENBORG - Het beheer en de vrijwilligers van Dorpshuis de Horst Keijenborg zijn in het nieuw gestoken. Het werd tijd voor een eigen uitstraling in het steeds drukker wordende Dorpshuis. In stijlvolle horecakleding, voorzien van het logo, zijn de vrijwilligers nu herkenbaar en past de kleding bij de huisstijl. Voor meer informatie en contact, zie de website.


www.dorpshuisdehorst.nl


Kerkdienst in de Veldhoek

VELDHOEK - Tijdens de zondagdienst in de kapel in de Veldhoek op 22 oktober gaat Dhr. Dijkman uit Vorden voor. De dienst begint zoals gebruikelijk om 10.15 uur en thema dit keer is 'zingen'.

Er zijn veel mensen die een lievelingslied hebben dat ze graag zingen. Het is vaak een lied dat voor de persoon een bepaalde betekenis heeft. Men vindt er troost of juist kracht in, of het geeft vertrouwen en sterkt je in je geloof. Met dit uitgangspunt zullen in de dienst vele liederen worden gezongen, in de hoop dat dit zoveel mogelijk mensen aanspreekt.

De zondaggroep wil verder iedereen vragen zijn of haar favoriete nummer aan hen door te geven, zodat in toekomstige diensten iedereens lievelingslied eens gezongen wordt. Dit kan na de dienst, tijdens het koffie drinken en napraten, bij hen aangegeven worden middels een briefje met daarop de titel, het liednummer en de bundel.


Martinushuus Baak zoekt aanpakkers

BAAK - Een groep inwoners in Baak is momenteel bezig de haalbaarheid te onderzoeken van het verwerven/beheren van de St. Martinuskerk. Het plan is om onder meer een dorpshuisfunctie (Martinushuus) te realiseren in deze markante kerk.

Daarvoor dient men zicht te krijgen op welke activiteiten in deze kerk zouden kunnen plaatsvinden. Tegelijkertijd wil men ook een start maken met deze activiteiten. Baaks Belang nodigt iedereen, die hieraan een bijdrage wil leveren, uit voor een bijeenkomst in zaal Herfkens op dinsdag 24 oktober van 20.00 tot 22.00 uur. Doel van deze avond is om zo concreet mogelijk aan de slag te gaan met onderwerpen als 'welke activiteiten de meeste kans van slagen hebben', 'wat daarvoor nodig is' en, het allerbelangrijkste, 'wie er mee wil doen om deze activiteiten op poten te zetten'.


Dienst Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Hengelo

HENGELO - Op zondag 22 oktober gaat mevrouw Esseldien Wennink uit Doetinchem voor in de dienst van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Hengelo Gld. De kerkdienst begint om 10.30 uur in de kleine kerk aan de Banninkstraat 9. Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en om onder het genot van een kopje koffie/thee na te praten. U bent van harte welkom.