Nieuwe jeugdverenigingsscheidsrechters van SV Basteom. Foto: PR
Nieuwe jeugdverenigingsscheidsrechters van SV Basteom. Foto: PR

DCH speelt gelijk in Huissen

HENGELO - Het eerste team van DCH speelde gelijk in Huissen tegen VBI die al meerdere malen kampioen van de Gelderse hoofdklasse was en ook het afgelopen seizoen kampioen werd. Het krachtverschil is groot, maar toch ging dat niet ten koste van de vechtlust van de DCH spelers.

Echter het zag er na een uur spelen niet goed uit toen Jaap de Vries minder goed uit de opening kwam en een schijf verloor. Doordat hij geen enkele compensatie had, was de partij van hem al snel bekeken en verloor hij.
Ben Okken kwam door zeer sterk positiespel van zijn sterkere tegenstander ook een schijf achter en leek daarna ook kansloos te verliezen. Ben had nog een geintje in het spel zitten en de tegenstander zag dat net over het hoofd zodat Ben nog een punt mee kreeg en de tussen stand 3-1 werd.
Gerben te Raa kreeg een damcombinatie om de oren, maar het koste zijn opponent wel drie schijven extra, wat met veel schijven op het bord en afhankelijk van de stand wel veel is. Gerben maakte daar gebruik van en wist uiteindelijk de partij te winnen en de stand weer gelijk te trekken 3-3.
Bijna tegelijkertijd verraste Eddy Hoebink zijn tegenstander met een totale wending in zijn positiespel waarmee Eddy ook met de winst ging strijken en DCH voor stond met 3-5.
Aan het eerste bord mocht Dinant Spieker het opnemen tegen een groot nationaal topspeler Jos Stokkel en Dinant speelde knap remise.
Ook Harry Vos had een geroutineerde speler tegenover zich, maar weerde zich uitstekend en kwam probleemloos over de eindstreep en speelde remise.
Arnoud de Greef had na alle minder perikelen in het begin van de wedstrijd gedacht dat hij dan maar iets meer risico moest nemen en dat werd afgestraft in het eindspel en Arnoud verloor en hierdoor was de stand weer gelijk 7-7.
Rodier Evers speelde tegen een invaller maar met een gelijkwaardige rating. Rodier kreeg in het eindspel toch het voordeel op bord, maar kon de remise waar zijn tegenstander op uit was niet meer voorkomen, zodat ook deze partij in remise eindigde en het 8-8 werd.

DCH 1 speelt de volgende wedstrijd thuis op 5 oktober tegen CTD uit Arnhem.

Onderlinge competitie tweede ronde: Jan Bosch – Jaap Vos 2-0, Erik Brummelman – Berend Rossel 2-0, Wim Sloetjes – Gerrit Hulshof 1-1, Gerrit Kreunen – Tonny Hoebink 2-0, Gerrit Halfman – Jan Luiten 0-2.
Standen: Groep A 1. Jan Bosch 2-3; Groep B: 1. Jan Luiten 2-3, 2. Gerrit Kreunen 2-3.

DCH speelt elke donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen, uitslagen en foto's kijk op de site.


dch-hengelo.geldersedambond.nl


SV Basteom blij met jeugdverenigingsscheidsrechters

STEENDEREN - Zaterdag 23 september zijn Luc van Oosten, Remger Lieverdink en Jules Vleemingh gestart als jeugdverenigingsscheidsrechter bij SV Basteom.

Na een cursus onder leiding van Roland Kok en onder begeleiding van Henk Harmsen werd in het weekend van 23 september de eerste wedstrijd gefloten. Luc van Oosten, Jules Vleemingh en Remger Lieverdink heel veel succes in het komende seizoen.