Het team van DVO DS1 2017/2018: staand v.l.n.r. sponsor Theo Melgers (Autobedrijf Melgers), Kevin Bergervoet, Nina Hermans, Lieke Regelink, Janine Kaak, Sterre Smeitink, Isa Sesink, sponsor Sonja Kaak (Kaak Caravans), zittend: Dewi Regelink, Mieke Denkers, Maaika Hiddink, Floor Melgers, Esmee Regelink, Mara Rutjes. Foto: PR
Het team van DVO DS1 2017/2018: staand v.l.n.r. sponsor Theo Melgers (Autobedrijf Melgers), Kevin Bergervoet, Nina Hermans, Lieke Regelink, Janine Kaak, Sterre Smeitink, Isa Sesink, sponsor Sonja Kaak (Kaak Caravans), zittend: Dewi Regelink, Mieke Denkers, Maaika Hiddink, Floor Melgers, Esmee Regelink, Mara Rutjes. Foto: PR

DVO DS1 begint seizoen met verlies

HENGELO - De dames van DVO DS1 zijn zaterdag aan het nieuwe seizoen begonnen. De selectie heeft een aantal veranderingen ondergaan. Van het tweede schoven Sterre Smeitink, Isa Sesink en Mieke Denkers door naar het eerste. Van WIK Steenderen overgekomen zal Mara Rutjes de libero-positie van Karin Hendriks overnemen. Onder leiding van de nieuwe trainer Kevin Bergervoet gaat dit team proberen goed mee te draaien in de derde Divisie, al moet het enige tijd gegund worden om een nieuw en jonge ploeg op te bouwen. De sponsoren Autobedrijf Melgers en Kaak Caravans hebben aangegeven hun steun aan dit team weer met een jaar te verlengen.

DVO DS1 is dit seizoen ingedeeld in de zware derde Divisie A met veel Twentse ploegen, die over het algemeen vrij sterk worden geacht en topfavoriet Halley uit Wehl, maar ook met leuke derby's tegen WIK Steenderen en Orion 2.
De eerste thuiswedstrijd moest de strijd worden aangeboden met Lutheria DS1. Het bleek geen ideale tegenstander om tegen te starten, want de dames bleken nog een maatje te groot en DVO moest genoegen nemen met een 1-3 nederlaag.
In de eerste set ging het aardig tegen elkaar op met een wisselend spelbeeld. Lutheria bleek een sterke ploeg, maar DVO gaf goed partij en wist zelfs een 16-22 achterstand weer volledig in te lopen. Daarna lukte het net niet om het af te maken en ging de set met 23-25 verloren.
Dat was een forse tegenvaller die doorwerkte in de tweede set. DVO liep achter de feiten aan en dit keer lukte het niet om een achterstand van 5-6 punten weg te werken. De servicedruk was te gering om het Lutheria lastig te maken en ze konden het karwei eenvoudig afmaken, zodat ze deze set met 17-25 wonnen.
De derde set gaf hetzelfde beeld. De dames van DVO deden hun best, maar vooral de aanvalskracht aan de buitenkant was bij Lutheria erg sterk. DVO wist de achterstand beperkt te houden, maar echt dichtbij kwamen de dames niet, zodat ook deze setwinst naar Lutheria ging: 21-25.
In de laatste set werd veel gewisseld. Ook trainer Bergervoet zette vier verse krachten in. Dat veranderde het beeld eerst niet en na een 1-9 achterstand leek een puntloze nederlaag in het verschiet. DVO wist echter toch terug te komen, kwam punt voor punt dichterbij en wist zelfs de set met 25-22 te winnen. Het verlies was een domper, maar door de winst in de laatste set en het vertoonde spel in vooral de eerste en vierde set waren er toch lichtpuntjes en aanknopingspunten om het seizoen met vertrouwen tegemoet te zien.
Zaterdag 30 september staat de uitwedstrijd tegen Twente '05 in de Pathmoshal in Enschede (17.00 uur) op het programma. Wellicht zijn er mogelijkheden voor de eerste zege.


Maak kennis met badminton

STEENDEREN - Badmintonclub Steenderen biedt senioren (vanaf 16 jaar) proeflessen aan om kennis te maken met de badmintonsport en worden de basisslagen en spelregels aangeleerd. De eerste les is op donderdag 5 oktober in sporthal 't Hooge Wessel in Steenderen. De proeflessen maken deel uit van de gezamenlijke ledenwerfactie 'Probeer badminton nu' van twintig badmintonverenigingen in de Achterhoek en de Liemers. Op de website www.probeerbadminton.nu is te zien welke verenigingen aan deze actie deelnemen en op welke dagen zij de proeflessen aanbieden. Zo kan iedereen een passende dag/avond en locatie vinden. Inschrijven voor de proeflessen kan via de website tot uiterlijk 30 september.


www.bcsteenderen.nl