Genieten van de zon, kramen vol leuks en foodtrucks vol lekkers op Doesburgse Kadedagen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Genieten van de zon, kramen vol leuks en foodtrucks vol lekkers op Doesburgse Kadedagen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Kijken, proeven en beleven op de kade in Doesburg

DOESBURG - De IJsselkade in Doesburg stond zaterdag 23 en zondag 24 september vol kramen. Maar liefst 70.000 bezoekers vanuit Doesburg en verre omgeving genoten deze zonnige Doesburgse Kadedagen van de streekproductenmarkt, de kunst- en creativiteitmarkt. Langs de kade lagen historische schepen, was er een waterbaan voor de kinderen en er werden rondvaarten verzorgd. 's Middags waren er demonstraties, modeshows en muziekoptredens. Bij de diverse foodtrucks en de terrassen werd voor de inwendige mens gezorgd.

Door Liesbeth Spaansen

Naast ondernemers uit Doesburg lieten ook gastondernemers de bezoekers proeven van streekproducten. Bij de verschillende Foodtrucks stonden lekkernijen op het menu. Er was zo keus van fruit tot friet en van caramel tot vis. Stads Hotel Doesburg, De Bonte Hond, Grand Café Duo en de Bronkhorster Brewing Company uit Rha hadden de terrassen gezellig vol.

De nieuwe wintercollecties van modezaken uit de binnenstad zwierden over de rode loper. Astrid's fitnesstudio, Dans je fit en jongerencentrum 0313 gaven sport- en dansdemonstraties. Publiek had daarnaast bij de creatieve kramen grote keuze uit sieraden, kleding en kunst.
Op een klein podium bij het hotel en een podiumwagen vlak bij de haven, genoot het publiek beide dagen van muziekoptredens; er werd gedanst. Op het podium op de benedenkade waren sportdemonstraties. De kinderen genoten volop van de waterbaan waar zij met hun eigen geknutselde bootjes konden spetteren. Ook van de hindernisbaan werd goed gebruik gemaakt. Schoenen uit en klimmen maar. Veel kijkers ook langs de kade, waar historische schepen lagen. Rondvaarten lieten de Doesburgse haven zien vanuit een ander perspectief.

Ondernemers waren tevreden over de klandizie, het was zelfs drukker dan de eerste editie een jaar eerder. De organisatie van de Doesburgse Kadedagen kijkt terug op een mooi evenement, met naast het gevarieerd aanbod op de kramen, gelegenheid tot mooie ontmoetingen voor jong en oud.


www.doesburgsekadedagen.nl