De maisoogst is begonnen. Foto: Liesbeth Spaansen
De maisoogst is begonnen. Foto: Liesbeth Spaansen

Maiscampagne gaat weer van start

BRONCKHORST - Binnenkort zijn de akkerbouwers en loonwerkers weer dag en nacht in touw om het mais van het land te halen. Hakselaars en tractoren met silagewagens zullen de komende weken veelvuldig in het buitengebied van Bronckhorst onderweg zijn.

Veilig Verkeer Bronckhorst en LTO Noord West Achterhoek trekken samen op om alle weggebruikers bewust maken om extra aandacht te hebben voor de verkeersveiligheid in het buitengebied. Tijdens de maisoogst kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan door achtergebleven modder op de rijbaan of niet goed functionerende verlichting van landbouwvoertuigen. Om bijvoorbeeld het aantal verkeersonveilige situaties te beperken, plaatsen akkerbouwers en loonwerkers waarschuwingsborden bij slipgevaar door modder en maken ze uiteindelijk de weg weer schoon.

Maar ook als automobilist of fietser is het raadzaam om bewust te zijn van het intensieve landbouwverkeer. Zorg ervoor als fietser of scooterrijder 's ochtends en 's avonds goed zichtbaar te zijn, door de verlichting te controleren. En zorg er als automobilist voor tijdig te kunnen remmen en/of uitwijken en wees alert voor modder en zachte bermen.

Wie tijdens of na de maiscampagne vragen heeft over verkeersonveilige situaties, bezoekt de Facebookpagina: vvnbronckhorst.

De maisoogst is begonnen. Foto: Liesbeth Spaansen