Een Lang zal ze leven en een bloemetje voor de jarige. Foto: PR
Een Lang zal ze leven en een bloemetje voor de jarige. Foto: PR

Via omweg van A naar B

BAAK/LAREN – Een stoet van 27 auto's, alle voorzien van een geel lint, verzamelde zich zaterdag 26 augustus op het Dambroek. Dat kan maar op één ding duiden: de jaarlijkse autotocht van de Zonnebloem-afdeling Steenderen e.o. De chauffeurs, veelal vrijwilliger voor een dag, namen ruim 70 gasten mee over weggetjes die weliswaar van A naar B leiden maar dan wel via een grote omweg.

En dat was de moeite waard. "Als je in het buitenland zulk soort weggetjes rijdt, vind je het geweldig, maar in je eigen omgeving ken je ze niet maar is 't net zo verrassend, net zo mooi." Rijdend over de smalle wegen werd er genoten van het typisch Achterhoekse landschap dat er in een stralend zonnetje prachtig bij lag.Een van de Zonnebloem-gasten in de auto las de chauffeur de routebeschrijving voor en, als er geen afslag werd gemist, ging het via Wichmond en Almen naar een horecagelegenheid in Laren. Na een rit van ruim een uur was men wel toe aan een kopje koffie.

Natuurlijk was er de traditionele verloting-met-altijd-prijs: van koekjes, chocolaatjes tot aan een berkenstammetje met kaars. Voor de organisatie van die verloting tekenden twee vrijwilligers. Een daarvan vierde die dag haar …ste verjaardag (een vrouw vraag je tenslotte niet naar haar leeftijd?!). De tafels met prijsjes werden nog voller toen de maaltijd werd geserveerd. In een zaal, gevuld met zo'n 100 mensen vergt dat enige logistieke ervaring.

Zoals steevast wordt gezegd: moe maar voldaan ging het daarna huiswaarts.


www.zonnebloem.nl/steenderen