Eén van de deelnemers’ van Blij dat ik Glij! Foto: Luuk Stam
Eén van de deelnemers’ van Blij dat ik Glij! Foto: Luuk Stam

Nieuws van Bridgeclub Bronkhorst

HENGELO – Het nieuwe competitieseizoen van de Bridgeclub Bronkhorst gaat begin september van start. Bridgeclub Bronkhorst heeft als thuisbasis Restaurant Den Bremer. Daarnaast organiseert de club een Kroegentocht en een tweetal bridgecursussen.

Kroegentocht
De jaarlijkse Kroegentocht wordt gehouden in Hengelo op zaterdag 16 september. De aanvang is om 11.30 uur, maar men dient uiterlijk om 11.00 uur aanwezig te zijn bij Partycentrum Langeler, Spalstraat 5 te Hengelo Gld. Welkom met kopje koffie en cake. De inschrijving voor dit toernooi is uiterlijk zondag 10 september 2017.
Starten bridge om 11.30 uur. Er worden zeven rondes gespeeld en de spellen worden door de deelnemers vooraf geschud. Middagpauze met een broodje gezond van 13.30 tot 14.15 uur in de horecagelegenheid waar de ronde op dat moment wordt gespeeld. Prijsuitreiking is om circa 17.30 uur.
Tijdens het wisselen van ronde en dus locatie kunnen de deelnemers genieten van de zon op het terras. Voor alle deelnemers is de koffie met cake en het broodje gezond ingegrepen. Wie dat wil kan, tegen betaling van 17,50 euro, de dag afsluiten met een heerlijk koud en warm buffet.
Inschrijven en betalen kan bij de heer H. Jansen in Vorden, 0575-551892. Deze kroegentocht telt mee voor meesterpunten. Telefoonnummer wedstrijdleiding: 06-53548080 of 06-25198329.

Beginnerscursus bridge
Een cursus voor deelnemers die niet eerder een kaartspel hebben gespeeld, alsook voor hen die in het verleden wel eens gebridged hebben. Vanaf de eerste les worden theorie en praktijk speels met elkaar afgewisseld.

Cursus wedstrijdbridge
Naast het bieden en spelen worden ook diverse spelregels behandeld, zoals bied-aspecten, gedrag- en ethiekregels, onvoldoende bod, uitkomen voor de beurt, verzaken en andere specifieke wedstrijdregels.

De beide cursussen worden gegeven door Marijke Hilderink, 0575-464170 of 06-12518873 en Ruud Bijloo. 06-53548080. Bij hen is nadere informatie te verkrijgen.


Meer informatie staat in de advertenties in deze krant.


Blote billen glijden het snelst

HENGELO - Op zwembad Het Elderink in Hengelo vonden op zaterdagmiddag 26 augustus voor de eerste keer glijbaanwedstrijden plaats.

Door Luuk Stam

Wie gaat het snelst van de glijbaan? Dat was zaterdagmiddag de grote vraag bij de allereerste editie van Blij dat ik Glij! in Hengelo. In verschillende categorieën gleden 88 individuele deelnemers en 35 duo's van de 65 meter lange glijbaan op zwembad Het Elderink. De organiserende vrijwilligers spraken na afloop van een groot succes dat volgend jaar zeker een vervolg krijgt.

Dan zijn er heel wat titels te verdedigen. De 8-jarige Linde Wansink uit Zutphen bleek zaterdag de snelste in de categorie 6 tot en met 9 jaar. Daniëlle Besselink (11) uit Hengelo bleef alle jongens voor bij de 10- tot 12-jarigen. Hengeloër Lars Boerigter (24) was de snelste in de categorie 13 jaar en ouder. Bij de duo's (alle leeftijden) ging de winst naar de Keijenborgse vrienden Luc Cortumme (10) en Rik te Stroet (9).

De winnaars hadden er steeds amper 15 seconden voor nodig om beneden te komen. Veel van hen hanteerden dezelfde tactiek. "Blote kont", verklapte de 11-jarige Daniëlle Besselink haar geheim voor de razendsnelle tijd. "In het begin ging het niet zo goed, maar het laatste stuk ging ik heel snel. Ze zeiden ook meteen dat mijn tijd heel goed was, maar ik had niet verwacht dat ik gewonnen had."

Dat hadden Luc Cortumme en Rik te Stroet ook niet verwacht, maar van de 35 deelnemende duo's waren zij toch echt als snelst beneden. Wat precies hun tactiek is was, wilden de jongens na afloop niet vertellen. Volgend jaar willen ze immers weer een gooi doen naar zo'n mooie beker. En deze beker? "Die van mij komt op mijn kamer te staan", vertelde Rik. "Naast de voetbalbekers."
Hun prijs ontvingen de jongens na bijna twee uur glijplezier op de toren van het zwembad. Hiervandaan verzorgden twee DJ's de hele middag de muziek, die in de smaak viel bij de jeugdige zwemmers. "Volgend jaar willen we meer van dit soort evenementen organiseren", vertelde Annette Kok van de stichting Zwembad Het Elderink na afloop.

Het zwembad in Hengelo trok op deze zonovergoten zaterdag in totaal meer dan 600 bezoekers. Het zwembad is dit jaar nog geopend tot en met zaterdag 16 september. De actuele openingstijden zijn te vinden op de site.


www.zwembadhetelderink.nl