Volop activiteiten bij de open dag van De Kei. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Volop activiteiten bij de open dag van De Kei. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Proeven, kijken en meedoen tijdens open dag De Kei Steenderen

STEENDEREN - Tijdens de open dag van De Kei Steenderen bruiste het van de activiteiten. Vanwege het prachtige weer was er veel te beleven op het schoolplein. Ook ook binnen konden de ruim 200 belangstellenden die deze middag bezochten veel zien en proeven, maar ook meedoen. Verenigingen en stichtingen presenteerden zich, gesprekken met belangstellenden volgden. Duidelijk is wel, dat in Steenderen heel veel te doen is voor jong en oud.

Gasten die het schoolplein van de voormalige St. Joannesschool, nu activiteitencentrum De Kei opliepen, kregen van jongeren het programma. Vanwege het mooie weer konden veel stands buiten staan. Het programma bood duidelijk veel helderheid over welke verenigingen of stichtingen deelnamen deze middag. Iedereen deed zijn of haar best om de activiteit zo goed mogelijk te presenteren. Bij de verschillende sta-tafels en kramen werden folders uitgedeeld om thuis nog eens door te lezen.

De Zonnebloem-afdeling Steenderen e.o. was ook present bij de open dag van De Kei. Gezellig druk was het bij de tafel waar men het aantal zonnepitten in een pot kon raden. De opgegeven aantallen varieerden van 200 tot 6.000. Het precieze aantal, nageteld en wel, was 1.524. Twee dames zaten er met 1.500 pitten 't dichtste bij. Na loting bleek mevrouw L. Roelofs de winnares. Haar is diezelfde middag nog de vaas met zonnebloemen gebracht.
Op een schoolbord stond te lezen welke optredens op het podium plaatsvonden. Zo gaf de Urban Dance Lab, de musicalschool en Eduard Peelen korte voorstellingen, dansten De Isselschotsers en was er improvisatietheater.
Binnen werden bridge en mahjong demonstraties verzorgd. In de huiskamer van de dagbesteding kon van alles worden ondernomen, waaronder het roosjes maken en een legpuzzel maken. In het atelier vertelden de houtbewerkers en de kunstschilder over hun werk. Koffie, thee, fris met eigengebakken appeltaarten maakten de middag extra feestelijk.

Al met al een goed besteedde zonnige zondagmiddag.


www.dekeisteenderen.nl

www.achterhoekfoto.nl


Inhetgroen erkend voor PSO-Trede 3 en krijgt PSO 30+ Certificaat

BAAK - Inhetgroen uit Baak is opnieuw gecertificeerd voor Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO en heeft daarnaast het PSO 30+ Certificaat verkregen. Inhetgroen is een bedrijf met circa 45 medewerkers dat tuinen voor de buitenruimte rondom huis of rondom het bedrijf ontwerpt, installeert, renoveert en onderhoudt.

Inhetgroen en MVO
Inhetgroen is niet zomaar een tuinteam. Het team is kleurrijk in alle opzichten.
Het bedrijf voelt zich maatschappelijk betrokken en is daarom trots op het grote aantal collega's met een afstand tot de arbeidsmarkt die volwaardig meedraaien. Gekoppeld aan een reguliere vakman vervullen ze iedere dag vol plezier en trots het tuinwerk en zorgen ervoor dat alles er tiptop bij ligt.
Door te kiezen voor Inhetgroen dragen andere organisaties ook een steentje bij aan een socialere maatschappij waarin plek is voor iedereen. Inhetgroen laat zo dus niet alleen een tuin tot bloei komen maar ook de mensen.

PSO-Nederland
PSO staat voor de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO. De Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO bestaat uit twee componenten: een vrij toegankelijk meetinstrument dat objectief bepaalt in welke mate een organisatie socialer onderneemt. En een, na een certificeringsproces uit te geven, keurmerk. Dit keurmerk is de landelijke norm voor socialer ondernemen. De PSO-Prestatieladder bestaat uit vier prestatieniveaus: van Aspirant-status tot en met PSO-Trede 3.

De PSO-gecertificeerde organisaties bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kans op werk en ontwikkeling in de eigen organisatie. Zij zoeken daarnaast steeds meer de samenwerking met ketenpartners, onderaannemers, opdrachtnemers en leveranciers die al aantoonbaar socialer ondernemen.

Samenwerken met organisaties die aantoonbaar socialer ondernemen, levert bovendien een positieve bijdrage aan hun PSO-score. De beide certificaten zijn toegekend per 1 juli 2017 en twee jaar geldig.


www.pso-nederland.nl

Inhetgroen is gecertificeerd voor Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen en kreeg het PSO 30+ Certificaat. Foto: PR