Kinderen bouwen een vlot en gaan varen in Cool Nature Park de Bleijke. Foto: PR
Kinderen bouwen een vlot en gaan varen in Cool Nature Park de Bleijke. Foto: PR

Varen op het zelfgebouwde vlot

HENGELO - Het was een prachtige dag, Kindervakantiedag woensdag 16 augustus. In Cool Nature Park de Bleijke werden om 10.00 uur alle aangemelde kinderen ontvangen door een groep enthousiaste vrijwilligers. Na een korte uitleg kon het programma van start gaan en koos elk kind voor een activiteit waar hij/zij aan deel wilde nemen.

Met de keus uit koekjes bakken boven de buitenkeuken, mozaïeken, waterdiertjes zoeken of een vlot bouwen, gingen in totaal 36 kinderen enthousiast van start bij de diverse onderdelen.
De leden van het Stichtingsbestuur, Gerard Berenbroek, Iet Feith, Marga Limbeek, Anique Heemstra, Blanchett Köhler, Annelies Wolsink en Mechteld van Doorn, werden bijgestaan door een groep middelbare scholieren, jeugd die het park een warm hart toedraagt en de oma van twee van de kinderen. Het park bruiste van de energie. Overal gebeurde wel iets, kon iets geleerd worden, lekker gesmikkeld of gewoon heerlijk gespeeld.
's Middags werd gezamenlijk het gebouwde vlot te water gelaten en kon er gevaren worden door de kinderen. Tevens was er een zintuigenprikkelende speurtocht georganiseerd door Anne-Marie Seubring van Creahuus Seubring. Groepjes kinderen gingen op zoek door het park om allerlei dingen te ruiken, proeven en voelen.
De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde dag en hoopt volgend jaar wederom een Kindervakantiedag te kunnen organiseren.
Het vlot ligt nog in het park zodat hier nog heerlijk mee gevaren kan worden de komende weken.

Op Burendag, zaterdag 23 september, wordt het vlot omgebouwd tot een trekpontje zodat nog meer mensen een tochtje kunnen maken. Iedereen is die dag vanaf 10.00 uur van harte welkom te komen helpen met het trekpontje of een van de andere onderhoudswerkzaamheden. Graag tot dan.