Rianne Neerlaar en Geert Harmsen willen de samenwerking met verenigingen, scholen, groepen en bedrijven blijven zoeken. Foto: PR
Rianne Neerlaar en Geert Harmsen willen de samenwerking met verenigingen, scholen, groepen en bedrijven blijven zoeken. Foto: PR

Rianne Neerlaar en Geert Harmsen nieuwe exploitanten D'n Olde Kriet

WICHMOND – Rianne Neerlaar en Geert Harmsen zijn sinds 1 mei de nieuwe exploitanten van Eetcafé-Cafetaria d'n Olde Kriet aan de Dorpsstraat in Wichmond. Het tweetal heeft de exploitatie van Martijn en Sil Tromp overgenomen die ruim vier jaar het eetcafé/cafetaria hebben gerund.

Door Jan Hendriksen

Rianne Neerlaar (34) en Geert Harmsen (36) werden begin dit jaar door Martijn en Sil Tromp persoonlijk benaderd met de vraag of men belangstelling had om op korte termijn de exploitatie van d'n Olde Kriet over te nemen. "Naast dat we goede kennissen van elkaar zijn, kwamen we ook bij Martijn en Sil in 't café over de vloer. Het was een beetje onze 'thuiskroeg'. We waren dan ook geen vreemden voor elkaar", zo vertelt Rianne aan de stamtafel van het Wichmondse café.

Rianne is al ruim twintig jaar werkzaam in de horeca. Ze was onder meer werkzaam bij regionale horecabedrijven in Ruurlo, Barchem en Keijenborg. "We hebben even moeten nadenken over het aanbod van Martijn en Sil om de exploitatie over te nemen. Maar nadat we een bedrijfsplan hadden opgesteld hebben we toch snel daarna volmondig ja gezegd. Het is een nieuwe uitdaging voor ons beiden. Het is een kleinschalige onderneming die te overzien is. En we gaan voor kwaliteit", zo benadrukt Geert.

Het tweetal wil de exploitatie van het café/cafetaria in de geest van de vorige exploitanten voortzetten. Zo willen Rianne en Geert de samenwerking met het dorp blijven zoeken met verenigingen, school, groepen en bedrijven. "Ons doel blijft om van d'n Olde Kriet (in de volksmond door jongeren afgekort tot DOK) een centraal ontmoetingspunt te vormen in het dorp waar iedereen welkom is. Jong en oud." Rianne en Geert hebben verschillende ideeën om door het jaar heen verspreid activiteiten te organiseren zoals in juli een 'Bouwvakborrel' inclusief een barbecue. "En in de winterperiode willen we regionale bands een podium geven. Daarnaast hebben we nog volop andere ideeën. Maar daaraan moeten we nog een definitieve invulling geven. We vinden het organiseren van iets gewoon leuk. Dat hebben we in verenigingsverband ook altijd gedaan", zo laat Geert weten.

In de komende periode wordt het cafégedeelte van een nieuw 'look' voorzien en heeft het terras inmiddels al een upgrade ondergaan evenals het kleine zaaltje die aan ruim veertig personen plaats biedt. Rianne: "We willen een gezellige Achterhoekse sfeer in het café creëren. Zo heeft het servies een 'boerenbont' karakter en zullen de plateservice gerechten van de vernieuwde kaart ook naar Achterhoekse maatstaven worden geserveerd." Zo worden bijvoorbeeld de vleesproducten ingekocht via Keurslager Vlogman uit Vorden, zal er bij de koffie zelfgebakken 'arretjes cake' worden aangeboden en kan men een broodje 'naegelholt' bestellen.

Geert en Rianne mikken naast lokaal en regionaal publiek ook nadrukkelijk op passanten. Zo ligt d'n Olde Kriet aan de Knooppuntenroute voor fietsers en aan het Trekvogelpad voor wandelaars. En natuurlijk blijven de biljarters van biljartvereniging Krijt Op Tijd (KOT) evenals de darters die wekelijk hun pijltjes bij DOK gooien en de leden van de plaatselijke toneelgroep en de voetballers van SV Socii welkom. Kortom: 'd n Olde Kriet blijft de herkenbare dorpskroeg die het al vele tientallen jaren is.