Oudheidkundige Vereniging Hengelo enthousiast over fototegels

Vervolg van de voorpagina

HENGELO - De leden van de Oudheidkundige Vereniging Hengelo Gelderland bleken inderdaad enthousiast. Daarbij was er nog een legaat van een oud-voorzitter, een geldbedrag dat in het fototegelproject volgens hen een uitstekende bestemming zou vinden. "Je hoort vaak dat er in Hengelo zoveel is verdwenen", zegt Wenneke. "Dit is een manier om aandacht te schenken aan wat er vroeger was."

Het project bestaat niet alleen uit elf losse tegels. Een wandelroute moet het tot één geheel maken. Die route leidt langs de elf historische plekken waar een tegel ligt, maar geeft de wandelaar door middel van een uitgebreide routebeschrijving ook veel informatie over andere – nog bestaande – plekken in Hengelo die voor het dorp belangrijk zijn of zijn geweest. De elf tegels kosten bij elkaar zo'n 4.000 euro. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan de ontwikkeling van de routebeschrijvingen en promotiefolders voor de wandelroute. Voor het complete project krijgt de Oudheidkundige Vereniging een bijdrage van 1.000 euro van de Ideefabriek Achterhoek. De gemeente Bronckhorst draagt 1.700 euro bij.

Daarnaast zijn de initiatiefnemers momenteel druk in overleg met het Toeristisch Platform Hengelo-Keijenborg en Achterhoek Toerisme. Dat overleg gaat bijvoorbeeld over de verkoop van de routebeschrijvingen. "Natuurlijk is het ons kindje", zegt Frans Geurtsen, voorzitter van de Oudheidkundige Vereniging. "Maar als de tegels er liggen, dan houdt onze bemoeienis op. Wij hebben de basis gelegd. Straks is het aan anderen om dit verder op te pakken."