Voor: Henk Wahl, Liz Joling, Karin Hendriks, Esmee Meutstege en Lianne Versteege die afscheid namen van DVO DS1. Foto: Willy Hermans

Groots afscheid in laatste
thuiswedstrijd DVO DS1

HENGELO - In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen speelden de volleybaldames van DVO tegen VCV DS2 uit Varsseveld. VCV had de laatste plek van de ranglijst voorafgaand al in handen en was al gedegradeerd. Na het verlies van vorige week tegen de kampioen wilde DVO in deze laatste thuiswedstrijd er vooral een leuke pot van maken, zodat verschillende spelers en coach op een leuke wijze afscheid konden nemen.

De dames van DVO hadden voorafgaand aan de wedstrijd gehoopt op een leukere wedstrijd dan dat het daadwerkelijk werd. Zeker in de eerste drie sets van de wedstrijd was er niet veel beleving bij de meiden en was het spel niet erg hoogstaand.
De eerste set werd er met best goed spel begonnen maar meteen was duidelijk dat het fanatisme aan VCV haar kant groter was. Een kleine voorsprong kon DVO tot de 20 punten vasthouden maar liet daarna VCV weglopen. De set werd met 21-25 verloren.
In de tweede set zag je dat de dames van DVO het anders wilde aanpakken dan de eerste set maar het ging moeizaam. De meiden zetten VCV wat meer onder druk en het leek een spannend einde te worden bij de stand van 23-23. Erg lang hield DVO het niet spannend want na twee eigen fouten achter elkaar ging de tweede set ook verloren en stonden de dames met 0-2 achter.
In de derde set kon DVO niet veel veranderen. Verschillende wissels werden ingezet maar ook zij konden niet voorkomen dat de derde set en dus de winst naar VCV ging.
Om de wedstrijd leuk af te sluiten werd gelukkig het fanatisme en enthousiasme opgeschroefd bij DVO in de vierde set. Vooral Karin Hendriks, die haar laatste wedstrijd bij dames één speelde, scoorde veel ballen vanaf de buitenkant waardoor er gefeest kon worden in het veld.
Aan het einde van de set werden er twee publiekswissels toegepast bij DVO. Karin Hendriks, die halverwege het seizoen haar plek van libero inruilde voor een plek aan de buitenkant, stopt na 17 jaar bij dames één en zal nadat zij bevallen is van haar tweede kind gaan spelen in het vierde damesteam bij DVO. Liz Joling, die halverwege het seizoen zich bij dames één voegde om als libero te gaan spelen, stopt volledig met volleyballen bij DVO. Zij gaat werken en wonen in Zwolle.

Behalve Liz Joling en Karin Hendriks namen nog een aantal personen afscheid bij DVO DS 1. Zo nam Lianne Versteege afscheid; zij werd aan het begin van het seizoen zwanger van haar eerste kind en vervolgt haar volleybalcarrière volgende seizoen bij dames vier. Marieke Milder wilde aan het begin van het seizoen de dames van DVO uit de brand helpen maar werd gedwongen om na een aantal wedstrijden te stoppen vanwege een knieoperatie.
In de tweede helft van het seizoen werd duidelijk dat trainer/coach Henk Wahl ook zijn laatste seizoen bij DVO zal hebben. Henk wilde voor het team graag blijven maar werd het niet eens met het bestuur over trainingslocaties, trainingstijden en andere zaken. Hij zal volgend seizoen opgevolgd worden door Kevin Bergervoet, die al bekend is bij DVO maar voor het eerst aan het roer staat bij dames één.
Als laatste zal ook assistent-coach Esmee Meutstege stoppen met haar functie bij dames één. Zij zal net als Karin en Lianne gaan volleyballen in het vierde bij DVO. Ondanks dat er veel mensen afscheid nemen bij het eerste team van DVO is al wel bekend dat er volgend seizoen genoeg aanvulling en jong talent komt waardoor het een veelbelovend seizoen kan worden.
Volgende week staat er geen wedstrijd gepland in verband met de Pasen. Zaterdag 22 april zal de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen worden gespeeld om 17:30 uur in Eerbeek. Er wordt dan gespeeld tegen de nummer 2, Spiker DS 1, dat de punten hard nodig heeft.