Thymen en Jannick (achter) en Danny en Paul (voor) sjouwen een boomstam. Foto: Liesbeth Spaansen
Thymen en Jannick (achter) en Danny en Paul (voor) sjouwen een boomstam. Foto: Liesbeth Spaansen

Jeugdplaats de Bleijke wordt door de jeugd zelf ingericht

HENGELO - In Park de Bleijke aan de Steintjesweide is een plaats aangewezen voor de jeugd van de middelbare school. Een groepje van vier jongens kwam zaterdagochtend en anderen 's middags, om samen met jeugdwerker Paul Koopman aan de slag te gaan om deze plek in te richten.

Danny, Thymen, Jannick en Rick versjouwden de grote boomstammen die als bank en tafel zullen worden gebruikt. De jongens wilden graag komen helpen om de chillplek te realiseren. Het gaat om de betrokkenheid van de jeugd met de volwassenen en vrijwilligers van de Stichting Vrienden van de Bleijke.
Sultana verzorgde de lunch. Zij en haar man Mohammed komen uit Aleppo, waar dezelfde ellende is als destijds hier, oorlog. Na het eten vertelde Henk Luesink, voorheen vrijwilliger in het museum 40-50, over de oorlog in deze streek. Dit naar aanleiding van de vondst van granaatscherven in de boomstammen (herkenbaar aan de blauwe vlekken op de stam) die uit het bos van Huis in 't Veld in Warnsveld komen. Luesink had granaatscherven mee, alsook verschillende hulzen, om te laten zien en over te vertellen.