Al deze vrijwilligers kwamen naar Luscinia om buiten te werken. Foto: Liesbeth Spaansen
Al deze vrijwilligers kwamen naar Luscinia om buiten te werken. Foto: Liesbeth Spaansen

Bloementuin lenteklaar en een overdekte wasplaats

HENGELO – Op verschillende locaties In Hengelo, Toldijk en Steenderen staken vele vrijwilligers de handen uit de mouwen tijdens NLdoet, jaarlijks georganieerd door het Oranje Fonds dat hiermee vrijwilligerswerk wil stimuleren.

Bij het Woonerf Luscinia zorgde het mooie weer voor een succesvolle buitenklussendag. Vrijwilligers, medewerkers en bewoners werkten aan het uitbreiden van de bloementuin met nette bloemperken en de aanleg van nieuwe paden. De snippers van de gekapte bomen kregen zo een nieuwe bestemming. Tegen de bestaande kantine is een overdekte was- en afwasplaats plaats gerealiseerd voor de campinggasten. "Mensen vinden het een voorrecht om hier met elkaar aan het werk te zijn. Straks gaan we genieten van een lunch en een van de vrijwilligers speelt op zijn harp," aldus coördinator Marianne tevreden.


NL DOET - Op verschillende locaties In Hengelo, Toldijk en Steenderen staken vele vrijwilligers de handen uit de mouwen tijdens NLdoet, jaarlijks georganieerd door het Oranje Fonds dat hiermee vrijwilligerswerk wil stimuleren.