Elly Bergervoet en Annemieke Lammers in de pedicure salon. Foto: Liesbeth Spaansen
Elly Bergervoet en Annemieke Lammers in de pedicure salon. Foto: Liesbeth Spaansen

Annemieke Lammers opent pedicure salon

STEENDEREN – Annemieke Lammers werkt bij Drogisterij De Vijzel in Steenderen en Hengelo. Net geslaagd voor haar opleiding tot pedicure gaf Elly Bergervoet haar de ruimte om bij haar in de winkel als pedicure aan de slag te gaan. Salon Annemieke is op afspraak geopend.

Door Liesbeth Spaansen

Drogisterij De Vijzel in Steenderen wordt al 24 jaar gerund door Elly en Wim Bergervoet. De geschiedenis van de winkel is al van langer tijd. "Heel vroeger had de heer Ten Hoopen de drogisterij hier, dat heette De Vijzel. Toen de heer Willemsen het overnam werd het Drogisterij Willemsen. Wij kozen ervoor om door te gaan als Drogisterij De Vijzel." Vier jaar geleden openden Elly en Wim een tweede vestiging in Hengelo.
Annemieke Lammers woont met haar man en hun twee kinderen in Zelhem, maar werkt al meer dan drie jaar bij Drogisterij De Vijzel, afwisselend in Hengelo en Steenderen. Annemieke vertelt enthousiast: "Ik zei altijd al dat ik ooit nog eens de opleiding voor pedicure wilde doen. Toen de jongste vier werd en naar school ging, ben ik gelijk begonnen. In november 2016 ben ik geslaagd voor de opleiding basis-pedicure aan het Voetkundig Centrum Achterhoek in Doetinchem."
Het plan was om naar de mensen thuis te gaan, of een salon aan huis te starten, zij kreeg daarvoor een pedicure-stoel van haar ouders. Gaandeweg wijzigde dat plan. "Dat zou dan op zolder moeten, maar twee trappen op is helemaal niet handig. Ik had al wel eens gedacht: 'Misschien eens aan Elly vragen'."
Elly lacht. "Ik dacht, misschien kunnen we samen iets doen." Uiteindelijk kwamen Elly en Annemieke aan de keukentafel tot het idee, om in de ruimte van de zonnebank de salon te realiseren. "Van het een kwam het ander en nu is het al zover. De zonnebank blijft beschikbaar, dat gaat prima," weet Elly. Beiden zijn tevreden over het resultaat. Het is voor de drogisterij een fraaie aanvulling op de service.
Op dagen dat Annemieke niet in de winkel werkt, plant zij de afspraken voor de voetverzorging in. "Alles is op afspraak of eventueel via de winkel te bespreken: 0575-451296.
Salon Annemieke, Dorpsstraat 7, 7221 BM Steenderen, 06-14401152, salon-annemieke@outlook.com.


Zie de advertentie in deze krant